Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Chawanmushi (茶碗蒸し)

Chawanmushi (茶碗蒸し), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Popze

Indsendt :





Ingredienser:
 Ægge blandingen:
1 stort æg
170 ml.vand
0.5 tsk.bonito dashi
0.5 tsk.Sake
0.5 usukuchi soya sauce (mere salted end normalt)
1/4 salt
 
 Fyldet:
50 g.kylling kød
2 store rejer
2 Shiitake svampe
4 skiver kamaboko (en form for fiske paté/kage)
4 Ginnan (Gingko frø)
 Mitsuba (vild japanks persille)
 Sake
 usukuchi soya sauce
 


Opskrift:

Tag det store æg, og knald det ud en skål, pisk det, men ikke så der kommer for mange bobler.

Tag en lille smule af vandet, over i en mindre skål, og kom Dashi i den lille skål, sammen med vandet. Varm det i microbølgeovnen, til dashi'en er opløs. Hæld det tilbage i vand skålen. Tilføj Sake, soya, og salt. Bland det godt, og bland det sammen med ægget. Hæld æggeblandingen gennem en si, for at se klumperne fra.

SKær kyllingkødet i bidstørrlese (så de er til at få fat i med spisepinde).
Krydder dem med en lidt Sake og Soya sauce.
Forbered rejerne ved at skære et snit langs deres ryg, og krydder også dem med Sake og Soya.

Skær stinglen af Shiitake svampene, og skær hatten over på midten.

Tag sin kamaboko, og skør den i ½ cm tykke skiver (4 stk).

Skær dit Mitsuba i halv , og hak det mellemfint (men ikke som man hakker alm persille)

Hæld vandet fra Ginna, og kog dem i varmt vand i 2 minutter.

Steg kylling kødet til det er gylden brun, og hæld dem i en skål.

Find en lille skål, og tilføj;
Kylling.
2 stk Kamaboko.
2-3 Ginnan.
1 shiitake.
og en reje.

Hæld æggeneblandingen over fyldet, så det det hele.

Kom skålene i en riskoger (hvor du damper dem) eller et alm vandbad. De skal nu dampes, ved høj varme, i 1 minut. Sæt varme til lav igen, og damp dem i 10 minutter.

Stik en pind i blandingen. Hvis den er okay fast, og der kommer klar væske ud, så er det klar til servering. Til føj Mitsuba.

Velbekomme :D

Tips:

Nogle af disse ting kan være svære at få fat på. Men mange af dem kan købes over nettet, eller på et lokalt assiatisk marked/butik.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6582 gange,
og udskrevet 33 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu