|
| | Ægge blandingen: Ægge blandingen: | 1 | | stort æg1 stort æg | 170 | ml. | vand170 ml. vand | 0.5 | tsk. | bonito dashi0.5 tsk. bonito dashi | 0.5 | tsk. | Sake0.5 tsk. Sake | 0.5 | | usukuchi soya sauce (mere salted end normalt)0.5 usukuchi soya sauce (mere salted end normalt) | 1/4 | | salt1/4 salt | | | | | | Fyldet: Fyldet: | 50 | g. | kylling kød50 g. kylling kød | 2 | | store rejer2 store rejer | 2 | | Shiitake svampe2 Shiitake svampe | 4 | | skiver kamaboko (en form for fiske paté/kage)4 skiver kamaboko (en form for fiske paté/kage) | 4 | | Ginnan (Gingko frø)4 Ginnan (Gingko frø) | | | Mitsuba (vild japanks persille) Mitsuba (vild japanks persille) | | | Sake Sake | | | usukuchi soya sauce usukuchi soya sauce | | | |
| |
Tag det store æg, og knald det ud en skål, pisk det, men ikke så der kommer for mange bobler.
Tag en lille smule af vandet, over i en mindre skål, og kom Dashi i den lille skål, sammen med vandet. Varm det i microbølgeovnen, til dashi'en er opløs. Hæld det tilbage i vand skålen. Tilføj Sake, soya, og salt. Bland det godt, og bland det sammen med ægget. Hæld æggeblandingen gennem en si, for at se klumperne fra.
SKær kyllingkødet i bidstørrlese (så de er til at få fat i med spisepinde).
Krydder dem med en lidt Sake og Soya sauce.
Forbered rejerne ved at skære et snit langs deres ryg, og krydder også dem med Sake og Soya.
Skær stinglen af Shiitake svampene, og skær hatten over på midten.
Tag sin kamaboko, og skør den i ½ cm tykke skiver (4 stk).
Skær dit Mitsuba i halv , og hak det mellemfint (men ikke som man hakker alm persille)
Hæld vandet fra Ginna, og kog dem i varmt vand i 2 minutter.
Steg kylling kødet til det er gylden brun, og hæld dem i en skål.
Find en lille skål, og tilføj;
Kylling.
2 stk Kamaboko.
2-3 Ginnan.
1 shiitake.
og en reje.
Hæld æggeneblandingen over fyldet, så det det hele.
Kom skålene i en riskoger (hvor du damper dem) eller et alm vandbad. De skal nu dampes, ved høj varme, i 1 minut. Sæt varme til lav igen, og damp dem i 10 minutter.
Stik en pind i blandingen. Hvis den er okay fast, og der kommer klar væske ud, så er det klar til servering. Til føj Mitsuba.
Velbekomme :D
Tips:
Nogle af disse ting kan være svære at få fat på. Men mange af dem kan købes over nettet, eller på et lokalt assiatisk marked/butik.
|