Braiseret kalvebov med rodfrugter

Braiseret kalvebov med rodfrugter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.kalvebov uden ben eller ca. 900 g med ben
10 g.smør eller margarine
1 spsk.lie
1 tsk.salt
 lidt peber
4 dl.vand
2 kvistetimian eller 1 tsk tørret
2 kvistepersille
2 laurbærblade
300 g.løg
250 g.persillerødder
150 g.rødbeder
2-3 tsk.majsstivelse
 
Opskrift:
Brun kødet let i smør eller margarine og olie i en stor stegegryde. Drys salt og peber på.

Hæld vandet ved, og læg krydderurter i gryden. Læg låg på gryden, og lad kødet simre ved svag varme, til det er mørt, ca. 1 1/2 time.

Pil løgene, og skræl rodfrugterne. Skær løg og rødbeder i både, gulerødder og persillerødder i stave.

Læg alle grøntsagerne ned til kødet i gryden, og kog dem møre i skyen under låg, ca. 15 min. Tilsæt mere vand, hvis retten ser lidt tør ud.

Hæld skyen fra, og si den. Jævn skyen med majsstivelse udrørt i vand, og kog sovsen igennem. Smag til med salt og peber.

Skær kødet i skiver, og læg det på et fad sammen med grøntsagerne. Servér sovsen ved siden af.

Server kartofler til Kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 48746 gange,
og udskrevet 1269 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
dejlig krydret, jeg kom også en fennikkel i