Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















3-dages-gryde

3-dages-gryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


3-dages-gryde, billede 4 3-dages-gryde, billede 1 3-dages-gryde, billede 2 3-dages-gryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.stykke kalvebov (uden ben)
1 1/2 l.vand
1 spsk.groft salt
5-6 helepeberkorn
2 laurbærblade
4 porrer
3-4 gulerødder
1 selleri
1 persillerod
 persille
 
 (2. dag):
1 dåseflåede tomater
1 pakkecocktailpølser
125 g.champignon (gerne mere)
2 spsk.smør og olie
1-2 peberfrugter
 
 (3. dag):
250 g.grønne linser
2 porrer
 evt. 1-2 dl bouillon eller rødvin
1 kvisttimian
1-2 fedhvidløg
8-10 sorte oliven
1 spsk.kapers
 
 


Opskrift:

Kogt kalvekød med grøntsager (1. dag):
Kom kalvekødet i en gryde og hæld vand på. Bring i kog og skum fri for urenheder. Tilsæt salt og peber samt laurbærblade. Lad det småkoge under låg i 1 time. Gør imens grøntsagerne i stand og skær dem i apssende stykker, gulerødder og selleri i stave, porrer i skiver og persillerod i små terninger. Kom grøntsagerne i, og lad det koge endnu en 1/2 times tid. Smag til. Skær kødet i pæne skiver og kom det tilbage i suppen.

Serveres i et dybt fad med persilledrys på. Sennep og groft brød serveres til.

Tip:
Hvis der er grøntsager til overs, tages de op af suppen og opbevares i køleskab for sig selv.

Blandet grønsagsret (2. dag):
En pæn del af kødet vil sikkert være spist, men måske vil der være lidt grøntsager igen. Skær dem i meget små stykker. Tilsæt yderligere ingredienser til 2. dag. Skær evt. rester af kogt kalvekød i meget små terninger og kom dem i suppen sammen med resten af grøntsagerne. Hæld de flåede tomater i med væde og tilsæt cocktailpølser og fintsnittet peberfrugt. Rist skivede champignoner for sig i en lille gryde, kom dem i retten. Varm igennem og smag til. Pasta og løstkogte ris kan serveres til.

Husets linseret (3. dag):
Suppen er efterhånden kogt så meget ind, at den dybe tallerken er skiftet ud med en flad. For at give mere fylde til retten, bliver der på 3. dagen bl.a. tilsat linser. I stedet for linser, kan der tilsættes en dåse hvide bønner. Kom linserne i retten sammen med de fintsnittede porrer. Hæld væden ved sammen med timiankvisten og det pillede, flækkede hvidløgsfed. Lad retten snurre ved svag varme, til linserne er møre, ca. 40 min. Rør jævnligt, så retten ikke brænder på. Smag til og bland oliven og kapers i. Godt landbrød serveres til.







karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (13 stemmer)

Opskriften er vist 102664 gange,
og udskrevet 987 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lone  -  2013-01-23 19:31:07
Synes, den var suveræn god, og nem at lave for en måske travl hverdag.


Jane  -  2012-11-21 11:31:36
Persillen bruges som drys og skal altså ikke opvarmes dagen efter


kate b  -  2008-05-16 09:06:56
ingen komentar, men jeg søger efter nogle retter som kan laves og fryses uden det bliver tørt og kedelig. M.V.H. Kate


  -  2007-08-06 20:03:19
Persille har jordbakterier på sig. disse har gode vækstbetingelse i retter der ikke afkøles hurtigt, som denne ret. Derfor bør retter med persille tilført efter kogning eller anden opvarmning ikke bruges som rester da bakterierne danner giftstoffer som mennesker ikke kan klare.


  -  0000-00-00 00:00:00
Husk at persille ikke må genopvarmes