Fløjlsgrød 03

Fløjlsgrød 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6

Grød og VællingRet : Grød og Vælling - Diverse Grød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Georg Andreassen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 l.mælk
125 g.kartoffelmel
2 æg
1 tsk.salt
 
Opskrift:
Melet røres til en jævning med lidt af den kolde mælk.
Resten koges, tages af ilden når jævningen hældes på under omrøring.
Æg piskes med saltet, grøden hældes i lidt efter lidt.

Tips:

Oprindelig kom man kun sukker på, og ikke andet, men det smager rigtigt godt, med en smørklat, sukker og kanel samt en god saftevand





karakterer:
Opskriften er vist 23123 gange,
og udskrevet 402 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-01-13 11:59:31
Æggehviderne piskes stive og vendes i tilsidst, deraf navnet Fløjlsgrød.

  -   2017-10-23 08:02:49
Uha, troede ikke det fandtes mere, vi fik Fløjlsgrød mindst tre gange om måneden . Absolut ikke min livret. 😏😏

  -   2016-12-27 12:32:15
Jah😅Det er den fløjlsgrød, jeg fik som barn, f. I 1939

  -   2011-02-01 20:21:50
Yes, har endelig fundet en opskrift, det var nu ikke så svært, kun at jeg ikke kunne huske hvad grøden hed. Nu skal den afprøves, 20 år siden jeg sidst har smagt det.

  -   2010-11-12 22:32:39
Æggene gør at grøden bliver "fløjlsagtigt", sammen med kartoffelmelet, væsentlig mere end ovenstående opskrift.

  -   2010-01-14 12:56:47
hvorfor skal der æg i?