Aiola

Aiola, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 fedhvidløg
1 tsk.salt
 Friskkværnet peber
1 stor æggeblomme (pastoriseret)
1 tsk.dijonsennep
2.8 dl.ekstra jomfru olivenolie
2.8 dl.olivenolie
 citronsaft efter behag
 Basilikum (efter behag)
 Hakkede nødder (efter behag)
 Dild (efter behag)
 
Opskrift:
Knus hvidløg med 1 tsk salt i en morter. Læg æggeblomme og sennep i en skål og pisk det.

Tilsæt olivenolie, dråbe for dråbe. Når du har tilsat en fjerdedel af olien, kan du tilsætte i større mængder af gangen.

Når al olie er tilsat, tilsættes hvidløg, citron, basilikum, nødder og dild.

Til sidst smages til med salt, friskkværnet peber, citronsaft og hvidløg.

Tips:

Der kan tilsættes andre aromaer end de nævnte.





karakterer:
Opskriften er vist 19166 gange,
og udskrevet 243 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2010-06-05 11:43:13
Bjarne: Hvorfor?

  -   2009-07-06 18:28:06
....er godt en halv liter olie (2 x 280 ml) som opskriften skriver ikke lige i overkanten? Forslag: skriv 28 ml ekstra jomfru olivenolie og 28 ml olivenolie - eller bare godt en kvart deciliter ekstra jomfru olivenolie + godt en kvart deciliter olivenolie?