Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Kyllingeleverpostej

Kyllingeleverpostej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Kylling - Kyllinger - Kyllingelever

Højtid: Jul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :




Ingredienser:
600 g.kyllingelever
1 løg
2 spsk.rasp
2 ½ dl.fløde
4-6 ansjosfileter
1 æg
1 æggeblomme
1 ½ hvedemel
 peber
4 cl.cognac
1 tsk.tørret merian
1 spsk.smør
10 helenelliker
2 laurbærblade
100 g.fersk spæk i tynde skiver til formen
 


Opskrift:

Beklæd en aflang 1 liters form med tynde spækskiver. Fjern årestammerne og eventuelle galde aftegninger på leveren.

Kom 2/3 af leverne, ansjosfileterne og løget skåret i mindre stykker i blenderen og kør det til en fin puré. Passér det gennem en sigte. Bland fløde, æg og rasp, mel og cognac i en skål. Rør, til raspen er blødgjort.

Brun de resterende levere kort i smør på en pande. Lad dem blive helt kolde. Bland æggeblandingen med leverpurén og krydr med peber og merian.

Fyld bunden af formen med lidt af levermassen og læg de hele levere i. Fyld resten af massen i formen. Sæt ovnen på 200 gr. og stil en lille bradepande med vand på nederste rille. Læg alufolie over formen og stik nogle huller i folien.

Stil formen i det forvarmede vandbad, der kun må gå 2/3 op af formen. Bag den 45- 50 minutter, stik i postejen med en nål, den skal komme tør op.

Tag folien af i slutningen af bagetiden og læg laurbærblade på og stik nellikerne i posten.

Lad posten blive helt kold, inden den vendes ud af formen og skæres i skiver.

Server fx. postejen i tynde skiver med smørstegte champignoner, blandet salt og små chorni chons.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 21161 gange,
og udskrevet 389 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Irene  -  2019-08-24 15:08:34
Kan man bruge kyllingehjerter i stedet for lever


kirsten larsen  -  2013-08-13 15:56:35
jeg bruger bacon i stedet for spæk


kirsten larsen  -  2013-08-13 15:54:17
den er bare så god. Jeg delte den i nogle portioner, så når jeg ikke har haft noget spændende til frokost så napper jeg lige sådan en postej, putter den i ovnen.... så er der ikke et øje tørt