Kyllingeleverpostej

Kyllingeleverpostej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

PålægRet : Pålæg - Postej

Hovedingrediens : Kylling - Kyllingelever

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
600 g.kyllingelever
1 løg
2 spsk.rasp
2 ½ dl.fløde
4-6 ansjosfileter
1 æg
1 æggeblomme
1 ½ hvedemel
 peber
4 cl.cognac
1 tsk.tørret merian
1 spsk.smør
10 helenelliker
2 laurbærblade
100 g.fersk spæk i tynde skiver til formen
 
Opskrift:
Beklæd en aflang 1 liters form med tynde spækskiver. Fjern årestammerne og eventuelle galde aftegninger på leveren.

Kom 2/3 af leverne, ansjosfileterne og løget skåret i mindre stykker i blenderen og kør det til en fin puré. Passér det gennem en sigte. Bland fløde, æg og rasp, mel og cognac i en skål. Rør, til raspen er blødgjort.

Brun de resterende levere kort i smør på en pande. Lad dem blive helt kolde. Bland æggeblandingen med leverpurén og krydr med peber og merian.

Fyld bunden af formen med lidt af levermassen og læg de hele levere i. Fyld resten af massen i formen. Sæt ovnen på 200 gr. og stil en lille bradepande med vand på nederste rille. Læg alufolie over formen og stik nogle huller i folien.

Stil formen i det forvarmede vandbad, der kun må gå 2/3 op af formen. Bag den 45- 50 minutter, stik i postejen med en nål, den skal komme tør op.

Tag folien af i slutningen af bagetiden og læg laurbærblade på og stik nellikerne i posten.

Lad posten blive helt kold, inden den vendes ud af formen og skæres i skiver.

Server fx. postejen i tynde skiver med smørstegte champignoner, blandet salt og cornichons.





karakterer:
Opskriften er vist 30308 gange,
og udskrevet 485 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-08-24 15:08:34
Kan man bruge kyllingehjerter i stedet for lever

  -   2013-08-13 15:56:35
jeg bruger bacon i stedet for spæk

  -   2013-08-13 15:54:17
den er bare så god. Jeg delte den i nogle portioner, så når jeg ikke har haft noget spændende til frokost så napper jeg lige sådan en postej, putter den i ovnen.... så er der ikke et øje tørt