youhurt (naturel eller vanilie)2 dl. youhurt (naturel eller vanilie)
3
tsk.
salt3 tsk. salt
2
dl.
sukker2 dl. sukker
3
dl.
havregryn3 dl. havregryn
1
dl.
solsikkefrø1 dl. solsikkefrø
1
dl.
hørfrø (hele eller knuste)1 dl. hørfrø (hele eller knuste)
2
dl.
grahamsmel2 dl. grahamsmel
1-1.5
kg.
hvedemel1-1.5 kg. hvedemel
Opskrift:
KOm gær, olie, salt, sukker, youhurt og vand i en stor skål.
tilsæt havregryn, solsikkefrø, hørfrø og grahamsmel i og rør godt rundt så gæren er helt opløst.
Kom mel i og ælt dejen godt. den må gerne være lidt klistret.
lad den hæve ca 30 minutter i skålen.
Form den til boller. ca 24 stk alt efter hvilken str man vælger ta lave dem i.
Lad dem hæve mellem 1 og 1,5 time. ( de skal ca dobles i str.) du kan se de er færdig hævet når du prikker til dem med en finger og aftrykket bliver siddende.
Bag ved 200 grader i varm oven. ca 20 minutter, til bunden er gylden brun.
Tips:
De egner sig godt til morgen, frokost og madpakker.
De er bedst samme dag.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 11610 gange, og udskrevet 179 gange.
Kommentarer
- 2009-08-15 14:50:12 2 dl sukker !!! puhaa
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider