Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Lammebov i karry med kål og kanel

Lammebov i karry med kål og kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :





Ingredienser:
500 g.udbenet lammebov
½ l.afkog af benet eller 1 bouillonterning og vand
100 g.løg
1 spsk.olie
1 stangkanel
2-3 spsk.karry
300 g.tomater
 evt. lidt soltørrede tomater
 salt
 friskkværnet hvid peber
 
 Tilbehør:
 dl.ris, gerne parboiled
250 g.gulerod, skåret i terninger
40 g.rosiner
1 kg.spidskål eller et lille hvidkål
 


Opskrift:

Skær lammekødet i store terninger. Pil og halver løget fra top til rod.

Varm olien i en bredbundet gryde og brun kødet heri. Tilsæt løg, karry, kanel og bland det hele godt. Tilsæt vand og bouillonterning samt evt. tørrede tomater. Lad kødet simre under låg i ca. 35 minutter.

Skræl gulerødderne og skær dem i små terninger. Hæld rosinerne i en sigte og over hæld dem med kogende vand. Kog risene efter anvisningen på pakken og tilsæt gulerodsterningerne de sidste 2-3 minutter af kogetiden.

Smag til med salt og bland rosinerne i risen. Anret det hele i et varmt fad.

Kålen skæres i passende stykker og koger i 4-5 minutter i 6 dl kogende vand med ½ tsk. salt. Hæld kålen i en sigte og lad den dryppe af. Skær tomaterne i halve og læg dem i gryden med lammekød, hvor de blot lige skal have varmen.

Smag til med salt og peber. Anret kålen i et varmt fad. Hæld kødblandingen over og server risene til.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 5985 gange,
og udskrevet 120 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  0000-00-00 00:00:00
en dejlig rustik ret med masser af smag