Kalvetykkam med gratinéret spidskål og persilleragôut

Kalvetykkam med gratinéret spidskål og persilleragôut, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvetykkam uden ben

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
750 g.tykkam uden ben
 smør
1 kvisttimian
 salt
 peber
 
 Spidskål:
1 spidskål
100 g.revet ost
2 spsk.creme fraich 38%
2 æggeblommer
 salt
 peber
 
 Persilleragôut:
1 fedhvidløg
2 forårsløg
1 dl.ærter
6 fedhvidløg
 asparges
 
3 dl.lys kalvefond
1 bdt.persille, frisk
2 spsk.smør
 
Opskrift:
Krydr kødet med timian, salt og peber og steg det i en gryde i ca. 45 min (rosa steg).
Tilsæt en kop vand og efter 20 min. tages kødet op og hviler indpakket ½ time.


Spidskål:
Del spidskålen i 4, kog det mørt og lad det dryppe godt af.
Krydr med salt og peber. Rul dem til små toppe. Kom creme fraiche rørt med ost og æggeblommer på og gratinér i ovnen.


Persilleragôut:
Snit forårsløgene, kom dem, hvidløg og lidt vand i en gryde og lad det koge 4 min med låg. Ærter og fintsnittede, friske asparges tilsættes og det holdes det varmt.

Rør smør finthakket persille og den varme kalvefond til en grøn sauce, kom det i gryden og varm op til det koger og smag til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (4 stemmer)

Opskriften er vist 15466 gange,
og udskrevet 340 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-04-12 09:51:07
Spidskål gratineres under grill indtil den er gylden.