Kartoffelbrød II

Kartoffelbrød II, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 16 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kristina Dahl

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
250 g.bagekartofler
2.5 dl.kartoffelvand
30 g.gær
0.5 dl.olie
2 tsk.salt
500 g.god lys melblanding
 Evt.krydderurter. f.eks purløg. timian eller?
 
 Mælk eller kold kaffe til pensling
 
Opskrift:
Kartoflerne skrælles og koges. Gem 2½ dl kartoffelvand og hæld resten fra. Vand og kartofler afkøles. Mos kartoflerne. Rør gæren ud i kartoffelvandet og tilsæt olie og evt. krudderurter. Dertil de mosede kartofler og salt. Blandes godt. Tilsæt herefter mel og ælt godt. Form 16 boller og sæt dem tæt på en smurt plade. De skal gerne hænge lidt sammen. Hæver i 30 min. Pensl med mælk eller kaffe. Bages ved 200c grader i 20 minutter. Vendes herefter med bunden opad og bages i ca.5-10 min.

Tips:

Kan også bages som burgerboller eller flütes.


karakterer:
Opskriften er vist 15862 gange,
og udskrevet 357 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sara  -  2011-10-10 22:09:00
Super lækre boller! Dejligt svampede! Jeg brugte en blanding af hvedemel, speltmel og rugmel.