Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Burgerboller med sesamfrø

Burgerboller med sesamfrø, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 6 stk.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Sesamfrø

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja

Indsendt af : Patrick L.

Indsendt :


Burgerboller med sesamfrø, billede 4 Burgerboller med sesamfrø, billede 1 Burgerboller med sesamfrø, billede 2 Burgerboller med sesamfrø, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Pynt:
Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
   
Opskrift:
Opløs gær og salt i det lunkne vand.
Tilsæt olie og mel, men ikke al melet. Ælt dejen sammen og ælt efterhånden mere af melet i, til dejen slipper. Lad den hæve i ½-1 time.

Ælt dejen igennem og del den i 6 stykker som rulles til en bolle der trykkes flad til den er 1 cm tyk. De hæver på pladen i ½ time.

Pensles med æg og drysses evt. med sesamfrø Bages midt i en forvarmet ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 15-18 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (28 stemmer)

Opskriften er vist 73358 gange,
og udskrevet 1542 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 8430 (2007 kcal)
KJ pr. stk. 1405 (334 kcal)
Vægt ialt 913 gram
Vægt pr. stk. 152 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 923 KJ (219 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 42.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2012-09-03 19:47:03
Mmm, de er bare gode! Jeg bruger dem som burgerboller, madpakkeboller, pølsehorn - ja, selv som mine flutes. De er bare gode til alt! I dag måtte jeg bage dem med halv/halv hvedemel og grahamsmel. Stadig lækkert! :)

  -  2011-11-02 18:46:15
Må man pensele bollerne?

Henriette  -  2011-08-14 23:53:17
Helt FANTASTISKE boller! Jeg lavede dobbelt portion og den ene med gulerod. Kan varmt anbefales. Erstattede også noget af hvedemelen med ca 50g havreklid (i min dobbelte portion) og ca 200-300g groft rugmel (efter behag). De er virkelig lækre, men som flere skriver mangler de salt - det dobles her i huset fremover! De bliver rigtig lækre og luftige og fylder dejlig meget mere i maven end de normale købeburgerboller. Super nemme at lave. Men husk nu at olie først må komme i efter der er tilsat noget mel i dejen, ellers mættes gærcellerne af fedtet og bliver sløve. De skal FØRST have en portion mel, så olie, så resten af melen. :)

Mette  -  2011-08-14 18:55:03
Super gode, jeg skiftede 100 g mel ud med grahamsmel - det var lækkert :0) Har lavet dem et par gange nu.

Christina  -  2011-06-12 19:09:13
Gode boller, jeg blandende lidt pizzamel og grahamsmel i, rigtig lækkert :)

abcpigen  -  2010-09-09 09:08:00
Jeg tror jeg vil prøve den opskrift jeg har nemlig fødselsdag den. 10/9 og til aftensmad skal vi have burger og så er det nok bedre at lave bollerne selv end at købe de der luft burgerboller i rema1000

Thomas Pape  -  2010-07-17 18:08:57
Verdensklasse!! de er super nemme at lave. mere er det ikke at sige til det :-)

Marianne Rahbek  -  2010-06-13 12:55:39
Fantastiske burger boller! forslag: Bag bollerne dagen før, og varm dem på grillen sammen med bøfferne! Et rigtig sommerhit!

Ibensara  -  2009-09-22 11:57:54
Helt fantastiske burgerboller, vi bruger dem også til pålægsboller. mums. De kan bare ikek være bedre :-)