| |
|
Kalverullesteg med friske krydderurter
Kalverullesteg med friske krydderurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
2 | kg. | kalvespidsbryst uden ben2 kg. kalvespidsbryst uden ben | 1 | bdt. | persille1 bdt. persille | 1 | bdt. | frisk basilikum1 bdt. frisk basilikum | 1 | bdt. | frisk salvie1 bdt. frisk salvie | 2 | fed | knust hvidløg2 fed knust hvidløg | | | salt salt | | | peber peber | 50 | g. | smør50 g. smør | 1-2 | spsk. | olie1-2 spsk. olie | 3-4 | dl. | brun fond / Bouillon3-4 dl. brun fond / Bouillon | 2-3 | dl. | hvidvin2-3 dl. hvidvin | 2-3 | dl. | fløde2-3 dl. fløde | | | |
| |
Spidsbrystet flækkes med en skarp kniv, det skal stadig hænge fast i den ene side, så det bliver ET stort stykke som nu vil kunne rulles sammen.
Bred kødet ud og fordel hakket persille, hakket basilikum, hakket salvie, hvidløg salt og peber over kødet og rul kødet sammen.
Snør med bomuldssnor.
Brun kødet i fedtstof i en god gryde.
Hæld Brun fond / Bouillon ved og lad kødet braisere mørt under låg og ved svag varme 2- 2½ time.
Tag kødet op og hold det varmt, mens sovsen laves. Bland vin i stegeskyen og bring det i kog. Tilsæt fløde, jævn evt. og smag til med salt og peber.
Kødet skæres i fine skiver ved serveringen.
Serveres med smørdampet spinat, gulerødder og kartofler.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7
(5 stemmer)
Opskriften er vist 29932 gange, og udskrevet 613 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Max Møller - 2018-05-13 16:05:29 God grundopskrift, som man kan justere efter behag.
|
|