Kalverullesteg med friske krydderurter

Kalverullesteg med friske krydderurter, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvespidsbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Kalverullesteg med friske krydderurter, billede 4 Kalverullesteg med friske krydderurter, billede 1 Kalverullesteg med friske krydderurter, billede 2 Kalverullesteg med friske krydderurter, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 kg.kalvespidsbryst uden ben
1 bdt.persille
1 bdt.frisk basilikum
1 bdt.Salvie, frisk
2 fedknust hvidløg
 salt
 peber
50 g.smør
1-2 spsk.olie
3-4 dl.brun fond / Bouillon
2-3 dl.hvidvin
2-3 dl.fløde
 
Opskrift:
Spidsbrystet flækkes med en skarp kniv, det skal stadig hænge fast i den ene side, så det bliver ET stort stykke som nu vil kunne rulles sammen.

Bred kødet ud og fordel hakket persille, hakket basilikum, hakket salvie, hvidløg salt og peber over kødet og rul kødet sammen. Snør med bomuldssnor.

Brun kødet i fedtstof i en god gryde. Hæld Brun fond / Bouillon ved og lad kødet braisere mørt under låg og ved svag varme 2- 2½ time.

Tag kødet op og hold det varmt, mens sovsen laves. Bland vin i stegeskyen og bring det i kog. Tilsæt fløde, jævn evt. og smag til med salt og peber.

Kødet skæres i fine skiver ved serveringen.

Serveres med smørdampet spinat, gulerødder og kartofler.





karakterer:
Opskriften er vist 34263 gange,
og udskrevet 662 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-05-13 16:05:29
God grundopskrift, som man kan justere efter behag.