Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Nemme chokoladekager

Nemme chokoladekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 50 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet.

Indsendt :



Ingredienser:
250 g.sukker
2 dl.piskefløde
2.5 dl.mælk
25 usaltet smør
 korn fra ½ stang vanille
250 letbitter chokolade(små stykker)
125 g.letbitter chokolade el. mælkechokolade( små stykker til pynt)
 
Opskrift:
Smør en kageform på 18 cm og beklæd bund og sider halvvejs op med bagepapir. Kom sukkeret i en stor, tykbundet gryde sammen med flæde, mælk, smør og vanillekorn. Opvarm over svag varme, indtil sukkeret er opløst.
Bring gryden i kog og lad den koge i 5-10 min under jævnlig om røring, indtil temperaturen når 115 grader på et sukkertermometer.(alternativt kommes en teskefuld af blandingen i e skål med isvand. Man skal derefter kunne rulle blandingen til en bold mellem fingrene.) Tag gryden af varmen og pisk chokolade i blandingen, indtil det er smeltet. Hæld blandingen i formen og lad dejen hvile i nogle timer, indtil den er fast. Tag kagen ud af formen og fjern papiret. Skær kagen i små firkanter. Stil kagerne på en bakke med bagepapir, så de kan tørre. Hvis kagerne skak pynes, kommes chokoladen i en porcelænsskål og stilles over en kasserolle med simrende vand, indtil chokoladen er smeltet. Hold et stykke kage mellem pege- og tommelfinger og dyp det i chokoladen, så bund er 2 mm af siderne bliver dækket. Stil tilbage på papiret, så chokoladen kan stivne.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)

Opskriften er vist 14365 gange,
og udskrevet 100 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mariam  -  2016-04-28 18:02:57
Mmmmmmh lækre kager