Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Chokoladepudding med hasselnøddesaue

Chokoladepudding med hasselnøddesaue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet.

Indsendt :



Ingredienser:
 Pudding:
125 g.letbitter chokolade(små stykker)
125 g.hvid chokolade(små stykker)
175 g.usaltet smør(blødgjort)
175 g.sukker
3 æg (piskede)
157 g.hvedemel(1 tsk bagepulver)
 
 Sauce:
60 g.hasselnødder(ristede)
75 g.sukker
0.75 dl.vand
2 spsk.citronsaft
40 g.usaltet smør
 
Opskrift:
Smør en 1,2 i buddingeform og beklædbunden med bagepapir. Smelt letbitter og hvid chokoladei hver sin skål over simrende vand. Pisk smør og sukker sammen i en skål til en let og cremet konsistens. Lidt efter lidt piskes æggene i smørret og en smulle mel til, så blandigen ikke skiller.
Fold resten af melet i skålen og kom halvdelen af blandingen over i en anden skål. Rør letbitter chokolade i den ene skål og den hvide chokolade i den anden skål. Kom skiftevis skefulde med hvid og mørk chokolade i buddingeformen. Glat overfladen og drej en bagepind rundt i formen for at blande de to slags chokolade. Dæk formen med dobbeltlagt bagepapir, og fastgør papiret omkring formen med et stykke snor. Læg et stykke folie over bagepapiret og tryk det godt ned omkring kanten. Stil buddingeformen i en stor gryde, hæld kogende vand i gryden, så det står 5 cm op og læg tetsluttende låg på. Lad den dampe over svag varme i 2-1/2 time og hæld mere kogende vand i gryden, når det bliver nødvendigt. Imens laves saucen.
Hak hasselnøddene grofr. Opvarm sukker og vand i en lille, tykbundet gryd under omrøring, indtil sukkeret bliver opløst. Bring blandingen i kog og lad den koge kraftgt, indtil den bliver karamelfarvet. Dyp bunden af gryden i koldt vand for at stoppe kogningen. Tilsæt cironsaft, hassenødder og smør, og varm saucen igennem, indtil den er jævn. Vend puddigingen ud på et fad og hæld en smule sauce over.
Server resten af saucen ved siden af.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 4947 gange,
og udskrevet 57 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu