Stort fransk langtidshævet brød

Stort fransk langtidshævet brød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Muhah

Indsendt :

Ingredienser:
8 dl.lunkent vand
0.5 pakkegær
1000 g.hvedemel
2 spsk.salt
2 spsk.hørfrø el. lign.
 
Opskrift:
Først og fremmest vil jeg gerne anbefale at du bruger en stor skål til denne opskrift. Foodprocesser er ikke nødvendig, da dejen er virkelig blød!-
Når dette er på plads, opløses gæren i vandet. Herefter tilsættes hørfrø og salt og til sidst puttes melet i. Dejen er blød og det er ikke nødvendigt at bruge hænderne. Rør istedet for dejen igennem med en ske evt. ved at "folde" dejen ind mod midten skeen, så der ligesom pakkes luft ind i dejen. Dette er ikke nødvendigvis så vigtigt, men er med til at give dejligt store lufthuller. Dejen bliver i skålen og hæver mindst 4 timer ved stuetemperatur - gerne natten over! Når hævetiden er overstået vendes dejen ud på en bradepande og klasket til med vand. Brødet bages først 15min ved 250grader og herefter ca. 45min ved 200grader. Hvis man har ekstra tid kan man evt. røre dejen igennem med en ske før det hældes ud på bradepanden og lade det efterhæve en halv-en hel times tid. Dette er dog ikke nødvendigt.
Bemærk at brødet er meget hårdt når det kommer ud, men det kan altså godt spises :)

Tips:

Hørfrø kan sagtens erstattes eller surpleres med andre frø eller kerner som f.eks. sesamfrø, solsikkekerne osv. Det kan også bages med f.eks. soltørrede tomater eller hakkede sorte oliven. Du kan også prøve at erstatte en del af melet med fuldkornsmel af en eller anden slags. Dette fungerer også fint. Prøv dig endelig frem, der er masser af muligheder.


karakterer:
Opskriften er vist 8198 gange,
og udskrevet 147 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu