tørt sødmælksfranskbrød uden skorpe 150 g. tørt sødmælksfranskbrød uden skorpe
15
g.
usaltet smør 15 g. usaltet smør
50
g.
store lyse rosiner eller tørrede tranebær 50 g. store lyse rosiner eller tørrede tranebær
3.5
dl.
mælk 3.5 dl. mælk
0.5
dl.
piskefløde 0.5 dl. piskefløde
revet skal af 0.5 citron revet skal af 0.5 citron
3
æg 3 æg
85
g.
flormelis 85 g. flormelis
1
vaniljestang eller 1 spsk. rigtig vanilleekstrakt1 vaniljestang eller 1 spsk. rigtig vanilleekstrakt
Opskrift:
Smør brødskiverne, skær dem over diagonalt og læg dem smukt overlappende i et lille ildfast fad. Læg dem så de spidse ender stritter opad. Strø rosiner mellem brødskiverne. Flæk vanillestangen og skrab kernerne ud med en lille kniv. Bland med sukkeret. Varm mælk og fløde i en lille gryde med den flækkede vanillestang. Rør æggene med vanillesukker i en skål. Hæld den meget varme mælk i æggene mens man pisker som en gal. Pisk til det er kølet lidt af. Hæld æggemælken over brødet på en lidt forsigtig måde, så det ikke sejler rundt. Bag ved 165 grader i ca. 30 min., til brødet er sprødt og lækkert ovenpå og cremen er stiv. Spis lun.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 3394 gange, og udskrevet 69 gange.
Kommentarer
- 2009-02-28 13:55:06 Denne skønne ret er fra min mad guru Camilla Plums hjemmeside den er også et besøg værd.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider