Bread og butter pudding med ingefær og lyse rosiner

Bread og butter pudding med ingefær og lyse rosiner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

DiverseRet : Diverse - Diverse

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Tina

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.tørt sødmælksfranskbrød uden skorpe
15 g.usaltet smør
50 g.store lyse rosiner eller tørrede tranebær
3.5 dl.mælk
0.5 dl.piskefløde
 revet skal af 0.5 citron
3 æg
85 g.flormelis
1 vaniljestang
 
Opskrift:
Smør brødskiverne, skær dem over diagonalt og læg dem smukt over­lappende i et lille ildfast fad. Læg dem så de spidse ender stritter opad.
Strø rosiner mellem brødskiverne.

Flæk vaniljestangen og skrab kernerne ud med en lille kniv. Bland med sukkeret. Varm mælk og fløde i en lille gryde med den flækkede vaniljestang. Rør æggene med vaniljesukker i en skål. Hæld den meget varme mælk i æggene mens man pisker som en gal.
Pisk til det er kølet lidt af.

Hæld æggemælken over brødet på en lidt forsigtig måde, så det ikke sejler rundt.

Bag ved 165 grader i ca. 30 min., til brødet er sprødt og lækkert ovenpå og cremen er stiv. Spis lun.





karakterer:
Opskriften er vist 4362 gange,
og udskrevet 92 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-02-28 13:55:06
Denne skønne ret er fra min mad guru Camilla Plums hjemmeside den er også et besøg værd.