|
80 | g. | 5-kronsblanding80 g. 5-kronsblanding | 40 | g. | græskarkerner40 g. græskarkerner | 15 | g. | solsikkekerner15 g. solsikkekerner | 50 | g. | femkornsflager50 g. femkornsflager | 45 | g. | fiberbag45 g. fiberbag | | | | 200 | g. | rugmel200 g. rugmel | 40 | g. | fuldkornshvedemel40 g. fuldkornshvedemel | | | speltmel til det passer speltmel til det passer | | | | 30 | g. | gær30 g. gær | 1 | spsk. | honning1 spsk. honning | 2 | tsk. | salt2 tsk. salt | 6 | dl. | kogt vand6 dl. kogt vand | 3 | dl. | kernemælk3 dl. kernemælk | | | | | | Pensling: Pensling: | 1 | | æg1 æg | | | |
| |
tag, 5-kornskerner, græskarkerner, solsikkefrø, femkornsflager, fiberbag, honning, salt og put i en skål.
kog 6 dl. vand og hæld det i skålen, lad kernerne stå og trække 10 - 15 min. til vandet er "lillefinger varmt"
rør gær i vandet, derefter rugmel, fuldkornshvedemel og spelt mel, ældt det hele godt sammen.
form derefter flutes/bollerne ca. 24 stk. og sæt dem på en bradepande.
læg et viskestykke hen over og lad flutes/bollerne hæve 1 time ( så bliver de dejlig luftige, og du slipper for at få fingerne i dejen igen)
derefter pindsel med æg, og drys solsikkekerner, birkes, hakketmandler eller andet på som pynt.
bag i ovnen 200 grader ca. 30 min.
Tips:
der skal bruges mange forskellige kerner og mel, det behøves ikke hvis man ikke har det spelt mel kan erstattes med hvede mel, og kernerne kan nogle godt undlades, hvis det bliver for besværligt. go fornøjelse..
|