Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grov 5-korns boller

Grov 5-korns boller , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : Pernille Jacobsen

Indsendt :



Ingredienser:
80 g.5-kronsblanding
40 g.græskarkerner
15 g.solsikkekerner
50 g.femkornsflager
45 g.fiberbag
 
200 g.rugmel
40 g.fuldkornshvedemel
 speltmel til det passer
 
30 g.gær
1 spsk.honning
2 tsk.salt
6 dl.kogt vand
3 dl.kernemælk
 
 Pensling:
1 æg
 
Opskrift:
tag, 5-kornskerner, græskarkerner, solsikkefrø, femkornsflager, fiberbag, honning, salt og put i en skål.

kog 6 dl. vand og hæld det i skålen, lad kernerne stå og trække 10 - 15 min. til vandet er "lillefinger varmt"

rør gær i vandet, derefter rugmel, fuldkornshvedemel og spelt mel, ældt det hele godt sammen.

form derefter flutes/bollerne ca. 24 stk. og sæt dem på en bradepande.
læg et viskestykke hen over og lad flutes/bollerne hæve 1 time ( så bliver de dejlig luftige, og du slipper for at få fingerne i dejen igen)

derefter pindsel med æg, og drys solsikkekerner, birkes, hakketmandler eller andet på som pynt.
bag i ovnen 200 grader ca. 30 min.

Tips:

der skal bruges mange forskellige kerner og mel, det behøves ikke hvis man ikke har det spelt mel kan erstattes med hvede mel, og kernerne kan nogle godt undlades, hvis det bliver for besværligt. go fornøjelse..


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 15275 gange,
og udskrevet 166 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

kristina  -  2013-02-02 10:07:56
Hvornår skal kernemælken i?