Kog ca. 2 dl vand og tilsæt 4 dl koldt vand i en skål, derefter smulder gæren ned i skålen og rør grundigt rundt, sådan at gæren ikke er synlig mere. Tilsæt 3 dl mælk, 50 gram smeltet smør og 7-8 dl hvedemel.
OBS: salt og sukker tilsættes til sidst.
Rør nu godt og grundigt rundt.
Elt efterfølgende dejen ca. 200 tag og form derefter straks dine boller. Læg bollerne på bagepapir og bageplade. Lad bollerne hæve ca. 20 min, gerne længere tid.
Forvarm ovnen til 200 grader, pensl med æg, vand, kaffe el. mælk og bag bollerne midt i ovenen i ca. 10-12 min.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(42 stemmer)
Opskriften er vist 9247 gange, og udskrevet 180 gange.
Kommentarer
- 2011-01-11 18:03:58 I vejledningen skal der i starten stå 2 og 4 spsk vand i stedet for dl går jeg ud fra.....
karen - 2009-12-08 14:27:01 dejen startede med at være lidt tynd, men endte med at være go' og luftig.
rigtig gø!!
TheaX - 2009-02-21 20:14:43 De er helt vildt gode og er bare SÅ luftige og virkelig, virkelig gode!
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider