| |
|
Citronkage med marengs
Citronkage med marengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
| |
Rør det blødgjorte smør sammen med sukker, til det er let og smidigt. Del æggene og rør blommerne i én ad gangen. Rør godt mellem hver.
Sigt hvedemel og kartoffelmel sammen med bagepulver.
Rør det i dejen skiftevis med mælken, citronsaften og halvdelen af den revne skal (gem den resterende citronskal til marengsen).
Hæld dejen i en lille bradepande eller aluform (23 x 33 cm)smurt eller beklædt med bagepapir.
Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 25 min.
Tilbered marengsen. Pisk hviderne meget stive. Pisk halvdelen af sukkeret i og vend resten i sammen med resten af den revne citronskal.
Bred marengsen over den halvbagte kage. Fortsæt bagningen ca. 25 min til marengsen er lysebrun.
Afkøles i formen.
Tips:
Reven appelsinskal giver også en fin smag til marengsen og kan anvendes i stedetfor cirtonskallen.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8
(17 stemmer)
Opskriften er vist 44331 gange, og udskrevet 716 gange.
| |
|
|
KJ total 20334 (4841 kcal)
KJ pr. Pers. 1694 (403 kcal)
Vægt ialt 1390 gram
Vægt pr. Pers. 115 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1462 KJ (348 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 13.4 gram
Kulhydrat 53.7 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
|
|
Kommentarer
Anni - 2015-10-04 15:11:49 Skal der ikke bagepulver i denne kage?
Lady - 2014-10-18 15:01:51 Måske det var en ide at oplyse, hvor meget bagepulver der skal i dejen. . . .
Malene - 2013-03-28 16:03:03 I maregnsen skal der bare hviderne af de 4 æg man brugte i dejen i. Og jeg tog 2 tsk bagepulver i. :-)
Frederikke - 2012-10-08 13:30:34 Marengs: hvor mange æg?
Mig - 2011-01-15 09:22:27 Hvor meget bagepulver skal der i?
|
|