Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Citronkage med marengs

Citronkage med marengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Nette

Indsendt :


Citronkage med marengs, billede 4 Citronkage med marengs, billede 1 Citronkage med marengs, billede 2 Citronkage med marengs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

150 gram Kartoffelmel 1 tsk. 4.2 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
2 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
   
  Marengs:
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggehvide 1 æggehvide ca 30 gram
   
Opskrift:
Rør det blødgjorte smør sammen med sukker, til det er let og smidigt. Del æggene og rør blommerne i én ad gangen. Rør godt mellem hver.

Sigt hvedemel og kartoffelmel sammen med bagepulver.

Rør det i dejen skiftevis med mælken, citronsaften og halvdelen af den revne skal (gem den resterende citronskal til marengsen).

Hæld dejen i en lille bradepande eller aluform (23 x 33 cm)smurt eller beklædt med bagepapir.

Bages på nederste rille i forvarmet ovn ved 175 grader C. alm. ovn i ca. 25 min.

Tilbered marengsen. Pisk hviderne meget stive. Pisk halvdelen af sukkeret i og vend resten i sammen med resten af den revne citronskal.

Bred marengsen over den halvbagte kage. Fortsæt bagningen ca. 25 min til marengsen er lysebrun.

Afkøles i formen.

Tips:

Reven appelsinskal giver også en fin smag til marengsen og kan anvendes i stedetfor cirtonskallen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (17 stemmer)

Opskriften er vist 43007 gange,
og udskrevet 690 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 20334 (4841 kcal)
KJ pr. Pers. 1694 (403 kcal)
Vægt ialt 1390 gram
Vægt pr. Pers. 115 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1462 KJ (348 kcal)
Protein 3.4 gram
Fedt 13.4 gram
Kulhydrat 53.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anni  -  2015-10-04 15:11:49
Skal der ikke bagepulver i denne kage?

Lady  -  2014-10-18 15:01:51
Måske det var en ide at oplyse, hvor meget bagepulver der skal i dejen. . . .

Malene  -  2013-03-28 16:03:03
I maregnsen skal der bare hviderne af de 4 æg man brugte i dejen i. Og jeg tog 2 tsk bagepulver i. :-)

Frederikke  -  2012-10-08 13:30:34
Marengs: hvor mange æg?

Mig  -  2011-01-15 09:22:27
Hvor meget bagepulver skal der i?