Kartoffelskærekage

Kartoffelskærekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Lykke

Indsendt :

Ingredienser:
200 g.smør
500 g.sukker
6 æggeblommer
300 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
300 g.kogte, mosede kartofler
25 smuttede, finmalede bitre mandler, eller 2-3 tsk mandelessens
6 æggehvider
 
 Glasur:
 Flormelis
3 spsk.kakao
2 spsk.stærkt kaffe
 
 Form:
 Firkantet form, ca. 20 X 30 cm
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 175 grader. Pensl formen med smeltet smør og drys den med finsigtet rasp.
Rør sukker og smør sammen. Tilsæt æggeblommer. Bland mel og bagepulver. Mos kartoflerne gennem en sigte. Bland begge dele sammen med de finmalede mandler. Pisk hviderne meget stive. Vend dem i dejen ad 2-3 gange. Da dejen er ret stiv, skal første hold hvider røres i dejen, selv om de derved går i stykker.
Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i 45-60 min., til den er gennembagt. Skær kagen løs langs kanten og vend den ud til afkøling på en bagerist.
Glaser kagen med kakaoglasur, når den er helt kold.


karakterer:
Opskriften er vist 8712 gange,
og udskrevet 167 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

pia  -  2009-08-01 16:40:48
denne kage hedder "Gurli´s kartoffelkage"