Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lakridsbolsjer ØKO

Lakridsbolsjer ØKO, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

SlikRet : Slik - Diverse slik

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sukker

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 dl.vand
450 g.økologisk sukker
125 g.druesukker ØKO
2 store spsk lakridsrodspulver ØKO
1 ml.anisolie
 Lidtmadolie (neutral smag)
8 g.lakridspulver til at vende bolsjerne i
 
Opskrift:
Fold håndklædet og læg det på bordpladen. Læg bagepladen på håndklædet. Smør teflonvævet med ganske lidt olie på begge sider og læg det på bagepladen. Smør plastskrabere og sakse med en smule olie.
Kom vand, sukker og druesukker i gryden og sæt den på fuld varme med låg.
Når alt sukkeret er smeltet, tages låget af og termometeret sættes i gryden.
Kog op til nøjagtigt 162 oC og hæld massen ud på teflonvævet.
Vent et ½ min. Drys lakridsrodspulver over massen. Fold massen indover pulveret så lakridsrodspulveret smeltes og fordeles.
Når massen er lidt fastere, tilsættes anisolien. Ælt videre til massen er så afkølet, at den kan æltes med hænderne.
Saml massen i en klump og træk korte strimler ud, efterhånden som de klippes til bolsjer eller formes til slikkepinde. Lad ikke bolsjerne røre hinanden.
Bolsjerne pakkes lufttæt når de er let afkølede.

Tips:

Tilberedningstid: 30-45 min. Holdbarhed: 1-3 mdr. i lufttæt emballage Redskaber: 1 lille gryde med låg (ikke aluminium) 1 vægt 1 deciliter mål 1 termometer (200oC) 1 håndklæde 1 bageplade (evt. 2 ved flere portioner) 1 teflonvæv 1 pensel 2 plastskrabere 1 sprøjte 1 spiseske 1 saks pr. bolsjeklipper Emballage: Plastposer eller anden lufttæt emballage.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 5550 gange,
og udskrevet 121 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu