Fedt-kolestrolfattig Leverpostej

Fedt-kolestrolfattig Leverpostej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Lammekød - Svinelever

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Lau. Giversen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
300 g.svinelever finthakket
400 g.skinkefars 7-10 % fedtindhold
100 g.olivenolie (jomfruolie)
500 g.kogt kartoffel
300 g.æggehvide = (9 hvider)
300 g.citaurløg
500 g.hvedemel
700 g.kødfond/suppe (meget kraftig)
1 spsk.grov middelhavssalt
1 spsk.sort stødt peber
 
Opskrift:
Kartoflerne koges og moses/piskes med et par skefulde af kødfonden. Køles i røreskålen.

Mel afbages med olien og tilsættes fonden. Kom det i røreskålen. Løgene finhakkes til løgfars. Kom i røreskålen. Tilsæt lever, kødfars og æggehvider. Tilsæt salt og peber. Farsen røres med dejkrog til jævn konsistens.

Farsen/postejblandingen skal være jævn og sejt flydende. Er den for sej tilsættes lidt mere fond eller et par spiseskefulde vand.

Postejdejen hældes i 12 stk. alu 250 grams bageforme. Sæt bradepande med vand i ovn og forvarm til 175 grader C. Anbring postejerne på risten lige over bradepanden. Bages i ca. 2 timer eller indtil brunlig skorpe er dannet. (Ikke varmluft)

Når postejerne er afkølede kan de indfryses. Ved udtagning fra fryser stilles en postej i vandbad og tøs op i ovnen ved 200 grader i ca 1/2 time eller indtil skorpe er færdigbrunet.

SPISES KOLD.

Tips:

fedstofindhold i postejen er ca. 4,66 gr / 100 gram færdigvare.
Kolesterolindhold er 39,9 mg/100 gr. færdigvare.





karakterer:
Opskriften er vist 8086 gange,
og udskrevet 174 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-07-19 21:19:07
Den bliver alt for tør, ingen smag af lever, meget dårlig.