skinkefars 7-10 % fedtindhold400 g. skinkefars 7-10 % fedtindhold
100
g.
olivenolie (jomfruolie)100 g. olivenolie (jomfruolie)
500
g.
kogt kartoffel500 g. kogt kartoffel
300
g.
æggehvide = (9 hvider)300 g. æggehvide = (9 hvider)
300
g.
citaurløg300 g. citaurløg
500
g.
hvedemel500 g. hvedemel
700
g.
kødfond/suppe (meget kraftig)700 g. kødfond/suppe (meget kraftig)
1
spsk.
grov middelhavssalt1 spsk. grov middelhavssalt
1
spsk.
sort stødt peber1 spsk. sort stødt peber
Opskrift:
Kartoflerne koges og moses/piskes med et par skefulde af kødfonden. Køles i røreskålen. Mel afbages med olien og tilsættes fonden. Kom det i røreskålen. Løgene finhakkes til løgfars. Kom i røreskålen. Tilsæt lever, kødfars og æggehvider. Tilsæt salt og peber. Farsen røres med dejkrog til jævn konsistens. Farsen/postejblandingen skal være jævn og sejt flydende. Er den for sej tilsættes lidt mere fond eller et par spiseskefulde vand. Postejdejen hældes i 12 stk. alu 250 grams bageforme. Sæt bradpande med vand i ovn og forvarm til 175 gr.Celsius. Anbring postejerne på risten lige over bradpanden. Bages i ca. 2 timer eller indtil brunlig skorpe er dannet. (Ikke varmluft)
Når postejerne er afkølede kan de indfryses. Ved udtagning fra fryser stilles en postej i vandbad og tøs op i ovnen ved 200 grader i ca 1/2 time eller indtil skorpe er færdigbrunet.
SPISES KOLD.
fedstofindhold i postejen er ca. 4,66 gr / 100 gram færdigvare.
Kolesterolindhold er 39,9 mg/100 gr. færdigvare.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 6717 gange, og udskrevet 140 gange.
Kommentarer
falb - 2011-07-19 21:19:07 Den bliver alt for tør, ingen smag af lever, meget dårlig.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider