Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Gullashsuppe - i særklasse

Gullashsuppe - i særklasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : Fruttivup

Indsendt :


Gullashsuppe - i særklasse, billede 4 Gullashsuppe - i særklasse, billede 1 Gullashsuppe - i særklasse, billede 2 Gullashsuppe - i særklasse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Skært oksekød Som skært oksekød kan bruges bov, tykkam, inderlår, yderlår eller klump.
25 gram Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Gul peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
4 Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
15 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Paprika, edelsuss
70 gram Tomatpure. koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
1 spsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
600 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
100 gram Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Kødet skæres i mindre tern og svitses tilsæt grofthakkede løg og svits dem med i 3 minutter.

Tilsæt peberfrugt i tern, gulerødder i skiver (kan undlades) og de øvrige ingredienser (undtaget kartofler og creme fraiche)
Bring suppen i kog og skum den
Kog suppen ved svag varme 1 time (eller til kødet er næsten mørt)

tilsæt kartofler i tern og creme fraiche
kog suppen videre til kartoflerne er møre og smag suppen til

Jeg legerer gerne suppen med lidt maizena oprørt i vand - så den bliver lidt tyk i det

Ved servering - drys med persille og en klat cremefraiche

Den bliver rigtig god, hvis du laver den én eller to dage i forvejen og lade det stå og trække smag....

Lun flutes serveres til

Tips:

Er suppen blevet for tyk så kan der tilsættes mere vand eller oksebouillon.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (171 stemmer)

Opskriften er vist 379593 gange,
og udskrevet 9580 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10123 (2410 kcal)
KJ pr. Pers. 1687 (401 kcal)
Vægt ialt 3870 gram
Vægt pr. Pers. 645 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 261 KJ (62 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 3.0 gram
Kulhydrat 5.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Malene Thorup Jensen   -  2020-05-24 17:11:59
Jeg bruger en bøtte Philadelphia neutral ost i stedet for creme fraiche. Desuden serverer jeg også pasta suppehorn til.

Morten  -  2020-02-19 17:23:49
Lidt bacon så er der 5 stjerner

Christina  -  2017-04-29 16:58:13
Nogen der ved om den kan fryses?

eik  -  2017-01-07 18:15:54
Super mad. 5 herfra

Per  -  2016-12-16 17:31:34
Der står 70 g tomatpure, menes der ikke tomatkoncentrat, som er lidt noget andet end purerede tomater..

Tina  -  2016-10-20 14:13:28
Vi har tænkt os at servere suppen i vores restaurant, serveret i et rundt bondebrød, man udhuler og skærer toppen af, som man så bruger som låg. Vi har prøvet det i Prag, og det er en flot og speciel anretning, og ganske smart med brødet lige ved hånden. Vi glæder os.

Bitten  -  2016-07-18 18:40:17
lækker supper - jeg har suppleret med ekstra krydderier i form af Chili, oregano og basilikum. krydderierne bruner jeg af i gryden inden bruner oksekødet, løgene får lov til at koge i suppen, men måske i alle kender disse små fif. konsistensen på suppen var lige som en suppe skal være, 5 stjerner for en god opskrift.

  -  2016-04-06 21:53:02
Fuldkommen lækkert.

Mette  -  2016-01-30 16:35:23
Dejlig suppe, puttede dog lidt chilipulver i og undlød flødeosten

Renè Jepsen  -  2016-01-20 10:54:37
Var skeptisk da jeg så opskriften. Men hvor blev det lækkert :-) Skiftede dog flødeosten ud med creme fraiche. Og lidt meljævning, da det ellers er tarveligt tyndt. Men så er den perfekt :-)

Math Bjørn Weirup  -  2016-01-03 18:36:40
God er lige som jeg kan lide den BW

Lone  -  2015-10-17 11:41:03
Hvad sker der med paprikaen ? Skal den ikke i under svitsningen ?

Sofie  -  2015-10-07 14:38:07
Mangler lidt i forhold til ungars opskrift.. Hvor svinefedt og spidskommen og gullash creame. Er en vigtig del

Rene Jepsen  -  2015-03-10 23:43:17
Var skeptisk da jeg så opskriften. Men hvor blev det lækkert :-) Skiftede dog flødeosten ud med creme fraiche

Anna Lise  -  2015-01-05 16:42:03
Jeg koger et par bagekartofler i en gryde for sig selv med lidt af suppen. Blender det og hælder det tilbage til suppen. Så er den lidt tykkere. Det virker hver gang.

sbergf  -  2014-10-22 16:20:40
IStedet for at jævneden med mariza hvis den er for tynd så prøv at mose Lidt af kartoflerne

  -  2014-10-10 11:49:41
Jeg legere suppen med majzena ??? så hedder det jeg Jævner suppen med majzena !!! en legering er en fortykning med æg.

BillyTheKid  -  2013-03-03 11:10:59
Super suppe - utrolig den kan være så smagsfuld!!! Lavede den to dage på forhånd og det gjorde den helt PERFEKT!!!

ammn  -  2012-12-11 16:15:15
Den skal jeg til at trylle med om lidt :)

Beth  -  2012-10-02 15:17:48
Velsmagende suppe. Brugte en rest (steg) stegt skært oksekød. Kom også champignon i.

Lena P.  -  2012-09-11 10:34:22
WOW sikke en oplevelse. Jeg puttede en chili i og smagte den til hele tiden så den ikke blev for hot. lækkert lækkert. ( Lidl har en flødeost med hvidløg )

Mona  -  2012-04-17 16:54:39
Denne suppe smager rigtig godt!

mimse  -  2012-02-25 18:09:54
jeg kan normalt ikke li gullash men den her gullash suppe er HIMMELSK

Diddeldaver  -  2012-02-14 10:28:50
Tror det blir aftensmaden her i huset :) Tak for opskriften..

Trine  -  2011-05-26 16:47:56
Den er jeg ved at give mig ud i at lave i aften ... Glæder mig allerede ...

MK  -  2011-04-04 05:35:05
Det er helt klart den bedste Gullashsuppe jeg har fået udenfor Ungarn! Helt fantastisk, og rigtig nok bliver den kun bedre efter en dag eller to.

  -  2011-01-29 16:24:35
den bedste suppe den er helt fantastisk

vbasse  -  2009-03-03 07:50:23
Super opskrift. Serverer den gerne for gæster.