Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Luxux Othellolagkage

Luxux Othellolagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Diverse Konditorkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Lagkagebunde

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ikke fryseegnet

Indsendt af : marianne

Indsendt :



Ingredienser:
2 købte lagkagebunde
 
 Makronbunde:
2 æggehvider
75 g.flormelis
75 g.mandler
1 knsp.hjortetakssalt
 
 Creme:
4 blade husplas
3 dl.fløde 13%
3 æggeblommer
3 spsk.sukker
2.5 dl.piskefløde
 
 Pynt
250 g.marcipan
100 g.smelte chokolade
1 dl.fløde
 
Opskrift:
Makronbund:

Pisk æggehviderne stive, mal mandlerne fine. Vend flormelis og de fintmalede mandler og hjortetakssalt i.
Fordel dejen i en cirkel der passer til de købte lagkagebunde. Bag bunden ved 200 grader, lad bunden blive kold og skær evt. den yderste cm af bunden da den nemt bliver lidt mørk.

Creme:

Udblød husblasen. Bring fløden og den flækkede vaniliestang i kog. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen, piske lidt af den kogende fløde i æggene og hæld det derpå tilbage i gryden. Varm cremen til kogepunktet, den må ikke koge. Tag gryden af varmen og smelt husblasen under omrøring. Hæld cremen i en skål og lad den blive kold. Pisk fløden stiv og vend den i den kolde creme.

samling af lagkagen:

Dryp evt.de købte lagkagebunde med lidt portvin, cherry eller rom. Fordel halvdelen af cremen på en købt lagkagebund. Læg dernæst makronbunden på, så resten af cremen og så den sidste bund.

Pynt øverste bund med smeltet chokolade.

Rul nu marcipanen ud mellem et langt stykke bagepapir(mindst længden af omkredsen af lagkagen) fold bagepapiret på langs og rul marcipanen ud der imellem. Det skal være ca. 7 cm højt.

Nu sættes marcipanen rundt om lagkagen.

Til sidst pyntes lagkagen med lidt pisket fløde i overgangen mellem marcipan og chokolade. Brug sprøjtpose så bliver det rigtig flot.


Tips:

Den her lagkage vækker begrejstning i familien når jeg laver den. Hvor den er fra husker jeg ikke, det er en opskrift jeg har brugt i over 20 år.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (13 stemmer)

Opskriften er vist 23296 gange,
og udskrevet 575 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Sanne  -  2018-10-22 14:15:15
Har du prøvet at fryse kagen inden marcipan, chokolade og fløde kom på?

Lenette  -  2012-10-21 18:49:12
Spændt på at lave den. Kan man lægge den sammen aftenen før?

Hardy  -  2011-07-12 22:04:22
Har lavet den et par gange. Den er hammer god.

marianne  -  2009-12-28 21:15:01
Det er en fejl jeg ikke fik skrevet hvor længe makronbunden skal bage, den skal bage 15-20 minutter

Jetteirene  -  2009-06-17 19:42:12
Opskriften ser lækker ud, men jeg har ikke bagt makronbunde før, så hvor længe skal de bage???