Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Romesco Sovs fra Tarragona

Romesco Sovs fra Tarragona, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 portion

SaucerRet : Saucer - Diverse Varme Saucer / Sovser

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kamma

Indsendt :



Ingredienser:
2 Pebrots
0.5 tørret stærk Spansk GUINDILLA Peber også kaldet “GUNILLA-PEBER”
8 fedHvidløg
12 ristede Hasselnødder
12 ristede Mandler
1 stor skive Bondebrød uden skorpe og som plukkes i mindre stykker.
2-3 stilkefriske Persilleblade
1 meget moden Tomat eller 1 dl. tomatpuré
1 dl.ren Vigen Ekstra / Jomfru Olivenolie
1-2 spsk.Vinagre eller Æblesidra Vinagre
 Lidtkværnet Havsalt eller Urtesalten “HERBAMARE” (BIOFORCE).
 
Opskrift:
Læg først de tørret PEBROTS OG GUINDILLA 30 minutter i vand. Fjern der efter kærnerne.

Skær tomaten i småstykker og rist den på en pande eller brug direkte 1 dl Tomatpuré. Varm olien op, steg PEBROTS og GUINDILLA deri til de ligesom krøller lidt sammen, tag dem op og gem dem. I det samme olie steges 4 af de pillede hvidløgsfed, Samt brødet som er skåret i mindre stykker. Når der er gylden tages det op og gemmes.

I en Morter eller skål til Stavblender Kommes: De 4 rå hvidløgsfed, de ristede hvidløgsfed, Pebrots, Guindilla, friske persilleblade (uden stilk), hasselnødder, mandler, tomat og det ristet brød. Alt stødes eller blendes godt sammen til en masse.

I massen hældes lidt efter lidt (dråbevis) vinaigre skiftevis med olivenolien i, mens der Stødes kraftig eller blendes Blendes hele tiden, til det er en fin cremet sovs. Smages til med lidt kværnet salt.

Tips:

Denne sovs stammer fra Tarragona egnen i Catalonien, Spanien.

Den smager rigtig godt – men er fed i det, så pas lidt på med kalorierne. I spanien serveres den til Grillstegt friske forårsløg der er stegt over gløder, hvor man trække det sorte af løget fra toppen af – løget dyppes der efter ned i sovsen, løfter løget højt op - så spiser man af løget – altså man spiser med finkerne. Den kan ligeledes bruges til Grillmad, Kød og Fisk.

Der beregnes pr. person: 12-16 stk. Grillstegte forårsløg. Der i Spanien serveres i opvarmet teglsten der har ligget i en side på grillen.


Pebrots (Små tykke og tørret Peberfrugtet) - (kan man ikke få fat på PEROTS kan der bruges en hel ”GUINDILLA PEBER” – men pas på det gør sovsen stærkere


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2958 gange,
og udskrevet 51 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu