Sveske- æblemarmelade

Sveske- æblemarmelade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

PålægRet : Pålæg - Pålæg

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
1 kg.æble
250 g.svesker
10 g.ingefær
1 stk.kanel hel
1 stk.citron rå
2.5 dl.vand
1 kg.sukker
150 g.valnødder
 Koncerveringsmiddel
 
Opskrift:

Skræl æblerne og skær dem i kvarte uden kernehus.
Snit dem i små stykker og kom dem i en gryde sammen med fint snittede svesker, fint hakket skrællet ingefær (evt. tørret )og hel kanel.
Tilsæt fint revet citronskal og vand.
Giv frugterne et opkog under låg.
Tag låget af og lad frugterne simre møre i 10 minutter.
Tilsæt sukker og kog marmeladen igennemen under omrøring.
Kom groft hakket valnødder i og kog marmeladen i 5 minutter.
Tag kanelstangen op og tilsæt koncervering. Kom marmeladen på glas og luk straks til.

Server marmeladen til ristet brød eller som fyld i kager eller tærter.
Fx. lagkager eller napolion flødeskumskager.


karakterer:
Opskriften er vist 11189 gange,
og udskrevet 215 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Malene-pigen  -  2010-09-12 15:47:27
Smager super godt, især til ristet rugbrød og ostebord !!! Jeg brugte ca 800 g sukker, så man får mere smag af de andre ingredienser.

Ditte  -  2009-02-05 16:41:36
Når man ser sammensætningen af ingrediencer, lyder det noget specielt. Men marmeladen smager VIIIIIILLLDDTT godt !!