Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fastelavnsboller 08

Fastelavnsboller 08, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 18 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidFastelavn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Lise D

Indsendt :


Fastelavnsboller 08, billede 4 Fastelavnsboller 08, billede 1 Fastelavnsboller 08, billede 2 Fastelavnsboller 08, billede 3
Fotograf: Lise D  

Ingredienser:
50 gram Gær
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
  Vanilicreme:
1.5 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
   
150 gram Ren rå marcipan
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   
Opskrift:
Gæren udrøres i den lune mælk eller vand. Herefter tilsættes salt, sukker og smeltet margarine. Tilsidst melet. Dejen æltes og hæver i 15 min.

Dejen slåes ned og der skæres 15-18 stykker. Der placeres nu en tsk fuld creme og en tsk. marcipan på dejen, som foldes omkring cremen/marcipanen til en bolle. Fastelavnsbollerne hæver nu 25 min. på pladen.

Inden de sættes i ovnen pensles de evt. med æg hvorefter de bages midt i ovnen i 15-18 min ved 200 grader C. alm. ovn.

Fyldet:
2. dl. mælk varmes i en gryde, den sidste ½ dl. mælk røres sammen marizena melet i en kop. Når mælken er varm kommes sukker og vaniliesukker i (evt. en æggeblomme for at give lidt farve), når mælken er i kog hældes det sidste mælk med marizena i gryden under konstant oprøring. Koges i ca 1½-2 minutter til cremen er fast. Hældes over i en dyb tallerken og afkøles indtil cremen er helt fast.

Marcipanfyld:
Et par gode skiver marcipan, lidt kold kogt vand samt flormelis røres sammen til marcipanen har en passende konsistens.

Tips:

Marcipan fyldet kan undlades, det samme for cremen. Bollerne er også gode kun med marcipan eller creme. Der kan suppleres med marcipan og æblestykker eller creme og chokolade stykker.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Gammeldags fastelavnboller

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)

Opskriften er vist 31735 gange,
og udskrevet 1134 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 16296 (3880 kcal)
KJ pr. stk. 905 (215 kcal)
Vægt ialt 1483 gram
Vægt pr. stk. 82 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1098 KJ (261 kcal)
Protein 6.7 gram
Fedt 10.7 gram
Kulhydrat 35.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2012-02-29 12:18:13
Den er super :-) Man skal bare samle bollerne ordenligt så cremen ikke flyder ud...

  -  2010-01-13 11:20:09
Dårlig dej det hele flyder ud