Brunsviger - Den bedste af alle

Brunsviger - Den bedste af alle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : Helle Jensen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Dej:
500 g.hvedemel
50 g.gær
2 dl.vand
2 æg
50 g.sukker
7 g.salt
70 g.smør
 
 Vaniljecreme:
1 spsk.maizena (udrørt i lidt vand)
2 spsk.sukker
1 tsk.Vanilje
1 æg
2.5 dl.mælk
 
 Farinblanding 1:
125 g.smør (smeltet)
125 g.farin
 
 Farinblanding 2:
125 g.farin
1 spsk.sukker
1.5 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Dej :
Gæren opløses i vandet. Æg, sukker, salt, og smeltet smør røres i. Melet røres i. Dejen æltes til den er smidig og blank.
Hæver en halv time.

Lav imens Vaniljecremen :
Maizena og vand røres sammen. Sukker, vanilje og æg tilsættes. Mælken bringes i kog, og hældes over æg og maizenablandingen, røres sammen og hældes tilbage i gryden, kog op under omrøring, til det bliver cremet. Stilles til afkøling.

Lav de to farinblandinger.

Bradepande 30 x 40 passer fint. Brug ikke en mindre, så hellere dele dejen i to mindre forme, ellers bliver den for tyk.
Når dejen er hævet, rulles den ud, og lægges i bradepanden. Hæver en halv time.
Når den er hævet, smøres først et lag vaniljecreme på, derefter farinblanding 1, til sidst drysses farinblanding 2 ud over det hele.
Tryk herefter en masse huller i dejen med fingrene(eller lign), så farinsnasket kan fordele sig der under bagningen. Bages i 10 - 12 min. ved 210 gr.

Tips:

Nogen vil have kanel i deres brunsviger(vil du det ? så kom en spsk kanel i farinblanding 1), andre korender eller rosiner oven på (vil du det ? så drys løs, når du har smurt alt snasket på). Og sidst, men ikke mindst, nogen vil have flødeskum til. og det smager også rigtig godt.





karakterer:
Opskriften er vist 16740 gange,
og udskrevet 458 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (40 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-11-28 19:12:05
den er rigtig god...lavede den uden creme...fulgte bare den øvrige opskrift, og der er den rigtig lækker.

  -   2011-10-15 13:31:22
Nu er jeg også fynbo og JO i en gammel dags brunsviger er der creme i svigeren. Opskrift fra 50'erne bedstefar der blev uddannet konditter

  -   2011-04-11 13:20:32
Enig Lars!! Ægte fynsk brunsviger er simpelthen ikke med kagecreme!

  -   2010-03-06 19:52:13
Fantastisk brunsviger men da jeg er mælkeallergiger skifter jeg mælken ud med rismælk eller soyamælk og smøret ud med kokosfedt med eller uden smag (cocosa) så er den bare hjemme.....mums

  -   2010-02-14 04:58:55
Den er helt fantastisk, bedste jeg nogensinde har smagt

  -   2010-01-03 04:23:09
Denne her er virkelig den bedste af alle, hold da op den er god.

  -   2009-10-03 23:31:40
Kagekrem i en brunsvigerer blasfemi.

  -   2009-07-09 14:23:33
Smagen er god, men den er meget snasket. Den tager ekstra tid at lave, men det opvejes ikke af resultatet.

  -   2009-03-19 15:18:02
har lige bagt den:P nøøj den smager godt:D den smager så godt, at min veninde caroline P. skal smage den, når hun kommer hjem fra sin far:D:D

  -   2009-02-01 12:02:43
Vil lige tilføje...: Der er lidt ekstra arbejde med den her brunsviger.... MEN DET ER DET HELE VÆRD... DEN ER INTET MINDRE END FANTASTISK. Den er MUMS-FILIBABA... sagt af min lille nevø.