Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Havtornlagkage

Havtornlagkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Bær - Havtorn

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Havtornlagkage, billede 4 Havtornlagkage, billede 1 Havtornlagkage, billede 2 Havtornlagkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Bund:
200 g.ren rå marcipan
200 g.sukker
200 g.smør
4 æg
20 g.hvedemel
 
 Havtornemousse:
400 g.havtorn
150 g.sukker
 
5 husblasblade
2 æggehvider
5 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Bund:
Marzipan og sukker æltes sammen, smør tilsættes lidt efter lidt. Derefter æltes det godt sammen og æggene tilsættes et af gangen. Når 2 af æggene er kommet i, tilsættes melet, herefter tilsættes resten af æggene.

Massen fordeles i en springform i et jævnt lag à ca. 1cm. tykkelse. Bages ved 180 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter.

Havtornemousse:
Kog de skyllede bær med sukker, til sukkeret er opløst. Blend og si bærrene og afkøl.

smelt den opblødte husblas i vandbad, rør lidt af bærpureen i det smeltede husblas og rør det hele i pureen.

Pisk fløden halvstiv. Æggehviderne piskes stive, og det og fløden vendes forsigtig i bærpureen, til det er ensfarvet. Moussen fordeles på bunden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (6 stemmer)

Opskriften er vist 41389 gange,
og udskrevet 552 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mette  -  2020-01-12 11:59:11
Når man har lavet moussen fordelles den på en bund, kan den så stivne / sætte sig i køleskab og kan man slutte af med at lægge en lagkagebund over ?

Kristine  -  2019-07-05 10:53:31
Jeg har prøvet med både 20 og 200 gram mel, og jeg synes klart, at 20 gram er bedst. Det giver en lækker og blød mazarinbund. 200 gram giver en meget høj og tør bund.

K nielsen  -  2019-03-19 00:22:33
Kan man lave kagen dagen før og er det 200 gr mel?

Å Nielsen  -  2015-06-06 21:29:22
Der skal 200 g. mel i kagen, ikke 20 g. som det ståe i opskriften.

Åse Nielsen  -  2015-06-04 12:01:20
Der må være en fejl i dejen, 20 g. mel dur ikke, det må være 200g.

IMBO  -  2014-09-25 10:41:24
Rigtig god kage med fin balance mellem sødt og syrlig.

Per  -  2014-03-15 17:54:20
Den mørke farve mener jeg er fra bagningen

Allan  -  2014-02-11 14:19:25
Der er chokoladebund på billedet men ikke kakao i dejen?????

NN  -  2012-09-29 19:41:32
Utroligt lækkert med havtorn. Når først man har dem, ved man ikke helt, hvad man skal stille op med dem. Synes ikke, at den var sød nok, i forhold til hvor sure havtorn er. Har puttet ca. 100 g. sukker mere i. Den er nu fantastisk.

Paul fra tekken 3  -  2010-01-11 09:53:55
god iscremeee med god smag kh poul olsen!(;