Citronsherbet (sorbetto di limone)

Citronsherbet (sorbetto di limone), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Citrusfrugt - Citron

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Mikkel

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
200 g.sukker
2 dl.vand
2 dl.citronsaft
 Revet skal af 1 usprøjtet citron
1 stor spsk. mascarpone
 
Opskrift:
Begynd med at sætte en beholder, der kan rumme 1½ l, i fryseren. Dette gør indfrysningen hurtigere.

Bring sukker og vand i kog i en gryde, skru ned for varmen og lad lagen simre i 5 min., til den er klar og sirupsagtig. Tag gryden af varmen og lad lagen køle af i 15 min. Tilsæt citronsaft og - skal samt mascarpone og rør det hele grundigt igennem.

Nu skal der smages på varen! Det er meget vigtigt, da det er forholdet meller syrlighed og sødme, der gør hele forskellen. Derfor er det svært at opgive nøjagtige mål, for resultatet afhænger af citronernes naturlige smag og beskaffenhed, men de 200 g sukker burde være passende. (Men hvis din ansigt alligevel laver grimasser når du smager, bør du måske alligevel røre lidt mere sukker i)

Hæld det hele over i den iskolde skål og stil den tilbage i fryseren. Lad den stå mindst 1 time, før du ser til den. Når sherbeten er ved at fryse til i kanterne, men stadig er sjappet i midten, røres den grundigt igennem med en gaffel, så krystallerne brydes. Stil sherbeten tilbage i fryseren og rør den igennem hver time, i de næste 3 timer, til den har en fast konsistens. Dæk skålen med husholdningsfilm, så kan sherbeten opbevares i fryseren i et par dage (derefter begynder den at krystallisere). Sherbeten smager dejligt, som den er, i et glas eller i en lille skål, men den bliver endnu bedre med friske hindbær eller anden slags frugt.

Tips:

Og nej det er ikke en stavefejl. Dette er ikke en sorbet men en sherbet. Sherbet er det arabiske ord for "isafkølet". Is er jo ikke bare is. Man skelner mellem flødeis (som sjovt nok som navnet siger indeholder fløde), Sorbet (blendet flugt og sukkerlage) granite (en slags sorbet, der ikke røres under indfrysninge, men hakkes og skrabes i mindre stykker før serveringen)og så sherbet, som minder om sorbet, men er tilsat lidt fedt i form af fx fløde eller, som her mascarpone. Man kan bruge mange forsjellige smagsgivere, de skal bare helst have en frisk, syrlig snert, som fx citron, lime, ananas eller grapefrugt. Og for jer der måske er lidt i tvilvl, så er denne is altså ikke så forskellig fra de andre slags, den kan sagtens bruges i stedet for en sorbet, eller anden slags is.


karakterer:
Opskriften er vist 9308 gange,
og udskrevet 159 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jamie  -  2010-11-12 09:19:57
Yo dude, super Opskrift! Ps. Jeg har også Jamie's Italien

Inge V.  -  2010-07-02 16:53:00
Tusind tak for en dejlig opskrift. Den minder meget om min barndoms elskede "Jette-is". Har søgt efter denne opskrift i mange år. Jeg tilsatte et halvt bæger mascarpone og har fået en dejlig cremet is.