store spsk. græsk youghurt eller anden surmælks produkt2 store spsk. græsk youghurt eller anden surmælks produkt
12
dl.
hvedemel12 dl. hvedemel
Evt. keerner 1 dl der er opblødte. Evt. keerner 1 dl der er opblødte.
Sætter gerne nogle kerner over aftenen før 0.5 dl kerner i 3 dl koldt vand. Sætter gerne nogle kerner over aftenen før 0.5 dl kerner i 3 dl koldt vand.
Du kan bruge rug hvede eller anden slags. Kun fantasien sætter grænsen. Du kan bruge rug hvede eller anden slags. Kun fantasien sætter grænsen.
Eller evt en dl knuste valdnødder Eller evt en dl knuste valdnødder
Opskrift:
Lun vand, mælk , smuldre gæeren deri, tilsæt salt sukker, æg, olie og youghurt. Pisk nu kraftig med mixeren
Kom så gullerødder evt kerner/ valdnødder, og havregryn i.
kom melet i lidt efter lidt. Brug mixeren så længe den kan, håndælt derefter, til dejen er lind, så den lige slipper fingrene når den æltes,
Stil den dækkede dej ( her plejer jeg at komme dejen tilbage i skålen og komme den i en plastikpose. Det holder på fugten og gæren har bedre muligheder for at udvikle sig)
Form bollerne sæt dem på en bagepapirs belagt plade, og lad dem igen hæve i en 30 min.
( jo længre gæren får lov at virke jo bedre bliver bollerne)
Bag bollerne ved 175 grader i ca. 15 til 20 min. til de er gyldne og lydder hule når der bakes på dem.
Tip brug kun 25 g går og kom dejen i en stor plastpose også i køleskab til næste dag og bag dem. Det er jo dejligt med frisk bagte boller en søndag morgen. Så lav dejen om aftenen og bag om morgenen.
Jeg ønsker alle god god fornøjelse
Tips:
Det kan godt være der skal mere eller mindre mel. kommer meget an på melet og hvor store gulerødder man bruger.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.3
(6 stemmer)
Opskriften er vist 17908 gange, og udskrevet 358 gange.
Kommentarer
Jea - 2011-04-25 18:07:16 Jeg brugte MEGET mere mel end der stod i opskriften, og den var stadig meget klistret da jeg satte den til hævning, så jeg kunne ikke ælte den ordentligt....
- 2011-02-16 15:09:37 Skal dejen være "våd" som til nogle typer af grovboller eller skal den være som andre gærdeje - smidig?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider