Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sarah & Idas grove gulerodsboller

Sarah & Idas grove gulerodsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Sarah_Hansen

Indsendt :



Ingredienser:
1.5 dl.mælk
0.5 dl.creme fraiche
15 g.flydende becel
4 spsk.sukker
50 g.gær
3 æg (ét til pensling)
125 g.grahamsmel
50 g.durummel
75 g.speltmel
75 g.rugmel
225 g.hvedemel
3 gulerødder
 
Opskrift:
-hæld mælk og creme fraiche og becel sammen i en skål og tilsæt sukker. Lunes en smule, til blandingen er lunken.
-gæren smuldres deri, og røres rundt til gæren er opløst.
-2 æg tilsættes.
-revne gulerødder og mel tilsættes og røres rundt til dejen er fast og blød.
-dejen sættes til hævning i ca. 45 minutter.
-dejen formes til boller, og pensles med æggeblommen.
-bages ved varmluft i 11 minutter ved 200 grader C.

Tips:

Kan også bages uden gulerødder og med ren hvedemel, og bruge små chokoladestykker istedet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (6 stemmer)

Opskriften er vist 16467 gange,
og udskrevet 386 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Maiken d  -  2010-11-03 15:28:18
De lyder gode, og jeg ville helt sikkert bage dem hvis ikke det var fordi der er sukker, mælk og creme fraiche samtidig i :) er ude efter noget med intet sukker :)

  -  2010-08-02 12:03:02
hvor meget salt tilsatte I?

Kate  -  2010-05-05 11:31:44
Super lækre og luftige boller. Tilsatte dog lidt salt. De skal prøves igen:-)

  -  2010-04-11 17:01:09
Rigtig gode boller, og meget nemme at lave - jeg havde dog ikke durummel, så jeg endte med at bruge lige meget af de tre melsorter (1/3 speltmel, 1/3 rugmel og 1/3 hvedemel) - det fungerer lige så fint, og de bliver en smule mere grove.

juhlnielsen  -  2010-02-01 09:17:34
Meget gode boller. Jeg fik 16 fine boller ud af en portion dej. Ville nok tilsætte lidt salt næste gang. Denne opskrift vil helt sikkert blive brugt igen.

Henry  -  2009-12-12 17:16:29
Hvor mange boller bliver der ud af denne mængde dej?

Sarah_Hansen  -  2009-01-09 14:37:26
De smager som en drøm, mangler bare lidt salt - så er de perfekte!

Ida Hald  -  2009-01-09 14:23:09
De er super lækre, og virker altid friske, og meget hurtige at lave. Det er mine yndlingsgrovboller - de kan godt anbefales!