Brombær- eller solbærsyltetøj Brombær- eller solbærsyltetøj
Æggelikør Æggelikør
Opskrift:
Smør, sukker, vanillesukker og salt piskes skummende.
Æggene deles, og æggeblommerne piskes i dejen.
Chokoladen rives og hasselnødderne blendes så fint som overhovedet muligt.
Begge deles røres i dejen sammen med rom eller sherry samt bagepulver.
Dejen hældes i en springform, der er smurt og drysset med rasp.
Bages i forvarmet ovn ved 175 grader i 50 minutter.
Lad kagen køle noget af, og prik derefter med en gaffel.
Smør et godt lag syltetøj over kagen og lad det stå, så det kan trække ned i kagen.
Pisk fløden, og fordel flødeskummet over kagen.
Åbn springformen og server kagen på et fad.
Stykkerne skal ligges ned og overhældes med en god æggelikør (20%).
Tips:
En kage, som vi har fået i Tyskland og som smager langt bedre end man skulle tro.
Tip: Prøv at udskifte halvdelen af nødderne med mandler.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 5490 gange, og udskrevet 87 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider