Æggelikørtærte

Æggelikørtærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Diverse likør

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Jakob Skjernaa Hansen

Indsendt :     

Ingredienser:
80 g.smør
80 g.sukker
2 tsk.vanillesukker
1 knsp.salt
5 æg
100 g.mørk chokolade
200 g.hasselnødder
2 spsk.rom eller sherry
1 tsk.bagepulver
2.5 dl.piskefløde
 Brombær- eller solbærsyltetøj
 Æggelikør
 
Opskrift:
Smør, sukker, vanillesukker og salt piskes skummende.
Æggene deles, og æggeblommerne piskes i dejen.
Chokoladen rives og hasselnødderne blendes så fint som overhovedet muligt.
Begge deles røres i dejen sammen med rom eller sherry samt bagepulver.
Dejen hældes i en springform, der er smurt og drysset med rasp.
Bages i forvarmet ovn ved 175 grader i 50 minutter.
Lad kagen køle noget af, og prik derefter med en gaffel.
Smør et godt lag syltetøj over kagen og lad det stå, så det kan trække ned i kagen.
Pisk fløden, og fordel flødeskummet over kagen.
Åbn springformen og server kagen på et fad.
Stykkerne skal ligges ned og overhældes med en god æggelikør (20%).

Tips:

En kage, som vi har fået i Tyskland og som smager langt bedre end man skulle tro. Tip: Prøv at udskifte halvdelen af nødderne med mandler.





karakterer:
Opskriften er vist 7080 gange,
og udskrevet 120 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu