Ostefondue

Ostefondue, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

DiverseRet : Diverse - Diverse

Hovedingrediens : Oste - Diverse oste

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Mona

Indsendt :     

Ingredienser:
400 g.gruyere ost
400 g.emmentalerost
5 dl.tør hvidvin
2 tsk.citronsaft
4-5 tsk.kartoffelmel
1-2 fedhvidløg
 Friskkværnet peber
 
Opskrift:
Riv osten groft. Hæld hvidvin og citronsaft i en tykbundet gryde og tilsæt osten lidt ad gangen, under konstant omrøring og ved svag varme. Rør omhyggeligt imellem hver osteportion. Rør til ostemassen er glat og lige netop kommet i kog. Tag gryden fra varmen og rør (evt.) kartoffelmel i. Smag til med krydderier. Hæld den varme ostemasse over i en fonduegryde. Der skal helst være tale om en emaljeret gryde eller en af ildfast ler eller stentøj, da ostemassen ellers nemt brænder på. Hold ostemassen akkurat, så varm, at den knap når kogepunktet. Dyp små stykker af flüte i den varme ostemasse, og spis dem med tynde skiver af skinke og hvidløgsmarineret culotte, samt de små salt agurker

Tips:

Servering : 1 stort flüte 500 gram letrøget skinke 500 gram hvidløgs- marineret culotte. 1 glas cornichons (salt agurker)





karakterer:
Opskriften er vist 5729 gange,
og udskrevet 140 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu