Chokolade fondu

Chokolade fondu, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

DressingRet : Dressing - Diverse dressinger

Hovedingrediens : Diverse produkter - Chokolade

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : Mona

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
500 g.mørk chokolade
3 dl.piskefløde
6 spsk.cognac
1 dl.cremefraiche 38%
2 dl.piskefløde
0.5 spsk.vanillesukker
1-2 ananas
2 kiwifrugter
400 g.blå og grønne druer
100 g.valnøddekerner
1 banan
 
Opskrift:
Bræk chokoladen i små stykker og smelt den over vandbad i en gryde. Lun fløden forsigtigt ved siden af, og rør den i chokoladen lidt efter lidt. Chokolademassen skal være varm, men må ikke nå kogepunktet. Rør cognac i efter smag til allersidst, når chokolademassen er helt flydende. Pisk Creme fraiche og fløde sammen til det er næsten stift og tilsæt vanillesukker lidt efter lidt. Opbevares koldt indtil serveringen. Hæld chokolademassen over i fonduegryden og hold den varm over spritflammen ved bordet - uden at den kommer i kog. Server de friske frugter anrettede i små skåle. Druerne udstenes, ananasen og anden frugt skæres i skiver/tern. Dyp frugten i chokoladen, og derefter i den iskolde blanding af creme fraiche og piskefløde. Kommentar : Denne fondue kan spises hele året, og den kan varieres i det uendelige efter årstidens spændende frugter.


Tips:

Det smager meget godt, og snart sender jeg ostefondu ind.





karakterer:
Opskriften er vist 7997 gange,
og udskrevet 114 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-03-31 18:06:57
Fantastisk opskrift! Elsker det virkeligt. Ingen negative kommentarer! Jeg har intet dårligt at sige, og ingen ændringer. Utrolig let, og man skal bare læse teksten ordenligt. Man kan sagtens udelade cognac!