|
2500 | g. | oksehaler 2500 g. oksehaler | 50 | g. | smør 50 g. smør | 200 | g. | løg 200 g. løg | 200 | g. | gulerødder 200 g. gulerødder | 200 | g. | selleri 200 g. selleri | 10 | | peberkorn10 peberkorn | 5 | | lauerbærblade5 lauerbærblade | 1 | kvist | timian1 kvist timian | | | | 30 | dl. | vand 30 dl. vand | 2 | tsk. | salt 2 tsk. salt | 1 | tsk. | paprika 1 tsk. paprika | 2 | spsk. | tomatpuré 2 spsk. tomatpuré | | | | | | Klarifikation: Klarifikation: | 200 | g. | hakket oksekød200 g. hakket oksekød | 200 | g. | løg200 g. løg | 200 | g. | gulerod200 g. gulerod | 200 | g. | selleri200 g. selleri | 6 | | æggehvider6 æggehvider | 2 | spsk. | tomatpure2 spsk. tomatpure | 10 | | peberkorn10 peberkorn | 5 | | lauerbærblade5 lauerbærblade | | | | | | | 200 | g. | gulerod200 g. gulerod | 200 | g. | selleri200 g. selleri | 200 | g. | grønne ærter200 g. grønne ærter | 3 | spsk. | sherry 3 spsk. sherry | | | |
| |
Smørret brunes i en gryde og heri svitses halestykkerne først, tilsæt de rensede og delte grønsager, peberkorn, lauerbærblade og timian og brun videre.
Vandet tilsættes, bringes i kog og skummes omhyggeligt.
Derpå kommes salt, paprika og tomatpuré i og suppen koges under låg i ca 3 timer, til oksehalerne er så møre at kødet med lethed kam løsnes fra benene.
Halestykkerne tages op, suppen sies, skummes og stilles koldt.
Kødet pilles af halerne og det lægges i press i køleskabet til næste dag.
Klarifikation:
Suppen lunes
hakket oksekød blandes med, løg, gulerod og selleri i tern, 6 æggehvider og 2 spsk. tomatpure, heri blandes suppen under omrøring, koges op og småkoger meget svagt i ca. 30 minutter, sigtes gennem et klæde eller saftpose.
Tilsæt små tern af gulerod, selleri samt grønne ærter, plus kødet skåret i små tern.
Smages evt. til med sherry.
Serveres med flutes
|