tørrede tranebær eller1 pk. tørrede tranebær eller
1 håndfuld friske 1 håndfuld friske
3-4
spsk.
(akasie) honning3-4 spsk. (akasie) honning
1
stg. vanillie1 stg. vanillie
0.5-1
dl.
rødvinseddike0.5-1 dl. rødvinseddike
2
dl.
frugtsaft eller æblejuice2 dl. frugtsaft eller æblejuice
olie til stegning olie til stegning
Opskrift:
Snit rødkålen i lange tynde strimler, det er lettest at dele kålen i kvarte først. Stokken smides væk. Rødløgene skæres i halve og strimles til lange tynde strimler på tværs af løget. Olien varmes op i en god wokpande, løg og rødkåls- strimler svitses heri. Når panden syder tilsættes vineddike, flækket vanilliestang, honning og saft. Vend kålen flere gange og smag til med eddike og honning. Tranebær tilsættes når kålen er knap færdig, de friske tranebær skal nå at punkterer inden retten er færdig. Når kålen er blevet mør er retten færdig. Kan gemmes til hele julen, hvis den ikke er spist inden
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(3 stemmer)
Opskriften er vist 14436 gange, og udskrevet 468 gange.
Kommentarer
fynboen - 2008-12-29 19:06:58 Der skal drysses med salt og friskkværnet peber. Smag dig frem.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider