Irsk Brown Bread

Irsk Brown Bread, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Enheder

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Blandet mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kimie

Indsendt :     

Ingredienser:
5 dl.kærnemælk
250 g.hvedemel
250 g.grahamsmel eller fuldkorns hvedemel
1.5 tsk.natron
1 tsk.Salt
1-2 spsk.Honning
 Brune sesamfrø som drys men kan undlades
 
Opskrift:
Sørg for at ovnen er opvarmet inden brødet sammenblandes, da det skal i ovnen med det samme.
Brødet skal ikke æltes. Bland alle ingredienserne hurtigt sammen, på nær sesamfrø.
Smør en lille franskbrødsform med olie og hæld ca. ½ dl. sesamfrø i, og ryst dem rundt til alle siderne i formen er dækket. Hæld derefter dejen i og drys med mel eller sesamfrø.

Bages 45 min. på 200 grader. Test om brødet lyder hult når der bankes på det.


Tips:

Sommetider tilsætter jeg et æg som vil gøre brødet en anelse luftigere, men så husk tilsvarende lidt mindre kærnemælk eller lidt mere mel, så dejen ikke bliver for våd. Du kan undlade at bruge en form, men så skal der mere grahamsmel i dejen, så det ikke flyder ud i ovnen. Kun forslag: Brødet er rigtig lækkert til marineret sild. Ristet og med røget laks og avokado under. Røget makrel.





karakterer:
Opskriften er vist 10948 gange,
og udskrevet 172 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (16 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-07-05 08:17:28
Har brugt denne opskrift rigtig mange gange, det er et super sundt brød, med meget smag. Det er et godt alternativ til børnefamiliens højt elskede koldhævet brød. Har man ikke kærnemælk i huset, kan man fint bruge yoghurt eller anden surmælk. Jeg har også prøvet på alm. mælk, med en presset citron i, hvilket også var vellykket, det vigtigste er blot der kommer noget surt i til at aktivere natronen, om det så er er en smule eddike, gør ikke så meget.