Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      BrugerserviceItalienske pandekager med vaniljecremesauce

Italienske pandekager med vaniljecremesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Diverse Varme desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lina

Indsendt :Ingredienser:
 Vaniljecremesauce:
3.75 dl.mælk
100 g.sukker plus ekstra til drys
 tyndt skrællet skal af 2 usprøjtede citroner
3 store æggeblommer
40 g.hvedemel
0.5 tsk.vaniljeessens
1.5 dl.cointreau ( Kan udelades)
 
 Italienske pandekager:
3 æg
25 g.hvedemel
1 spsk.olivenolie
1.25 dl.mælk
50-65 g.usaltet smør
 salt
 
Opskrift:
Vaniljecremesauce:

Hæld mælken op i en tykbundet gryde, tilsæt halvdelen af sukkeret og citronskallen og bring det i kog. Tag gryden fra varmen og tag citronskallen op. Pisk æggeblommerne med resten af sukkeret i en skål og rør melet i æggemassen. Rør mælken i lidt af gangen. Hæld cremen over i gryden og kog den ved middel varme under konstant omrøring, til den bliver tyk. Forsæt opvarmningeni 3-4 min. og rør så vaniljeessensen i. Tag gryden fra varmen og afkøl cremen helt. Rør ofte i cremen, så den ikke trækker skind. Når cremen er afkølet, opbevares den i køleskabet, til den skal bruges.

Italienske pandekager:

Pisk æggene med mel, olie og 1 knsp salt. Rør mælk i dejen, og si den ned i en kande. smelt lidt af smørret på en pandekagepande eller en lille stegepande, (diameter ca 15 cm.) ved middel varme. Hæld en portion dej op, som kan dække bunden, og steg pandekagen, til den er gylden på undersiden. Vend den og bag den færdig på den anden side. Fortsæt med at pandekagerne på samme måde og tilsæt af og til mere smør efter behov. Når pandekagerne serveres, skal den gyldne side, den som er bagt først, vende udad. Læg derfor fyldet på den sidst bagte side. Hæld 1 spsk. creme på den ene halvdel, fold den anden halvdel ind over og fold pandekagen igen, så den danner en trekant. Læg pandekagerne på en bageplade og stil dem i køleskabet, til de skal spises. Varm ovnen op til 240°. Drys pandekagerne med sukker og bag dem i 5-10 min., til de er gennemvarme og sukkeret smeltet. Tag bagepladen med pandekagerne hen til bordet, hæld cointreau over pandekagerne og antænd dem forsigtigt. Hæld og drej bagepladen, indtil flammerne er døet ud. Server pandekagerne i den varme saft.

Tips:

Cointreau'en kan udelades for dem som er mindre betrygget med at skulle have med flammer at gøre. Pandekagerne smager stadig fantastisk uden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (7 stemmer)

Opskriften er vist 10440 gange,
og udskrevet 139 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lea Tøsen  -  2013-05-01 07:19:17
MMMMHHHH Helt fantastiske pandekager og helt fantastisk creme. Kan klart anbefales