Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Amagerbrød

Amagerbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kantinedamen

Indsendt :



Ingredienser:
 Rugbrødsdej:
50 g.gær
1 spsk.salt
6 dl.koldt vand
6 spsk.rapsolie
 kulør (for at give farve)
600 g.rugmel uden kerner
400 g.hvedemel evt. mere
 
 Hvid dej:
50 g.gær
1 spsk.salt
6 dl.vand
6 spsk.rapsolie
1 kg.gvedemel - evt. mere
 
Opskrift:
Begge dejtyper:
Smuldre gæren, tilsæt salt, olie og vand (+ lidt madkulør i rugbrødsdejen efter behag)
Tilsæt mel og ælt hver dejklump så den kan håndteres uden at klæbe

Del hver dejklump i 2 og rul dem straks ud med kagerulle i alm. brødstørrelse.
Læg den brune udrullede dej ovenpå den hvide dej der skal være 1 cm større end den brune - tryk den lidt sammen med kagerullen og rul den til en roulade.
Luk enderne.
Sæt dem på 2 og 2 på 2 plader på bagepapir og lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse.
Pensle med kold kaffe, æg eller mælk og bag dem næstnederst i ovnen ved 175 grader varmluft - 200 grader ved alm. ovn i 40 - 45 min.

Brødet smager skønt og ser flot ud med den brune "spiral" i midten. Mætter godt



Tips:

TIPS: Gærdej der skal rulles ud har det med at trække sig sammen når det først er hævet. Ruller man den ud inden den begynder at hæve, går det nemmere


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (6 stemmer)

Opskriften er vist 12747 gange,
og udskrevet 169 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bageren  -  2012-01-14 23:20:49
Fremgangsmåden er ikke helt korrekt. For hvis saltet tilsættes gæren som det første, "dræbes" gæren. Det våde, det tørre, det fedtede. Tilsæt vand og gær. Kom derefter melet i, men gem en smule, så dejens konsistens senere kan justeres. Kom nu saltet i og til sidst olien for, at smøre gluten* * Dejens skelet. Dejen bliver nu mere elastisk.

  -  2010-09-01 14:18:25
Et godt , der mætter godt. Og har en god smag

mette hansen  -  2010-08-03 10:55:11
Den brød smager overhovedet ikke godt , det er sidste gang jeg laver dn mine gæster var ved at brække sig :D

mig selv  -  2010-07-24 18:04:44
det er for dårligt at der ikke er et billede af det brød. :))