Sveskemos:
Sveskerne lægges i en gryde med vand, sherry, sukker, citronskal og kanel og bringes i kog.
Koges til en forholdsvis fast mos.
Afkøles, gerne til næste dag.
Begge ruller butterdej rulles ud.
Af den første plade skæres en rund bund ud ca. 27 cm. i diameter.
Den næste plade skæres først til en rund bund på 27 cm. i diameter, dernæste skæres en mindre bund ud af denne så der bliver en ring tilbage på ca. 2 cm.
Randen på den første plade smøres med æg, og ringen lægges ovenpå, dejen smøres atter med æg.
Den resterende dej sammles og et låg laves på følgende måde:
I samme størrelse som bunden laves endnu en butterdejsring, som smøres.
Over den lægges som krydsede bånd smalle strimler butterdej.
Dette flækværk smøres også med æg, over kransen rand lægges atter et tyndt bånd af butterdej som atter smøres.
Bund og top bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 20 minutter til dejen er gylden af to gange.
Creme:
Cremepulveret drysses i mælken mens der piskes med en elpisker.
Pisk i 2 minutter og lad creme afkøle i køleskab.
Når butterdejen er kold lægges bunden på et fad.
Cremen fordeles over og herover lægges sveskemosen, låget ovenpå, og hullerne fyldes med flødeskum.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(13 stemmer)
Opskriften er vist 89094 gange, og udskrevet 2119 gange.
Energi:
KJ total 20367 (4849 kcal)
KJ pr. Pers. 2545 (606 kcal)
Vægt ialt 2038 gram
Vægt pr. Pers. 254 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 999 KJ (237 kcal) Protein 3.1 gram Fedt 12.2 gram Kulhydrat 28.4 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Jakob Kromann - 2017-05-08 12:36:16 Rigtig fin opskrift. Lavede dog cremen selv, det er ikke svært og smager ca. 150 gange bedre :)
Stine - 2012-04-26 19:43:00 Fantastisk! Ikke alle kan lide svesker, men dem der kan er helt pjattede med denne helt rigtige tærte, som bageren engang altid havde i sit faste sortiment.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider