revet skal og saft af 1 citron revet skal og saft af 1 citron
330
g.
hvedemel 330 g. hvedemel
1
tsk.
natron 1 tsk. natron
1
tsk.
stødt kanel 1 tsk. stødt kanel
0.5
tsk.
stødt muskat 0.5 tsk. stødt muskat
0.5
tsk.
stødt nellike 0.5 tsk. stødt nellike
1
dl.
æblemost 1 dl. æblemost
1
dl.
mørk rom 1 dl. mørk rom
200
g.
lyse sultana rosiner 200 g. lyse sultana rosiner
200
g.
mørke rosiner 200 g. mørke rosiner
100
g.
hakkede dadler 100 g. hakkede dadler
75
g.
hakkede cocktailbær 75 g. hakkede cocktailbær
50
g.
pomeransskal 50 g. pomeransskal
2
spsk.
hvedemel 2 spsk. hvedemel
Pynt: Pynt:
225
g.
marcipan 225 g. marcipan
flormelis flormelis
cocktailbær cocktailbær
strimlet appelsinskal strimlet appelsinskal
Opskrift:
Smør og rørsukker piskes sammen med en håndmixer.
Æggene deles i hvide og blomme og blommerne røres i et ad gangen.
Ahornsirup, citronskal og citronsaft røres i.
Mel, natron, kanel, muskat og nellike blandes sammen.
Melblandingen røres skiftevis i med æblemost og rom.
Rosiner, dadler, cocktailbær og pomeransskal blandes med mel.
Rosinblandingen røres i dejen.
Æggehviderne piskes stive, og halvdelen røres i dejen.
Resten af æggehviderne vendes forsigtigt i dejen.
Dejen kommes i en springform (24 cm).
Bagetid:
1 time og 40 min. ved 170° nederst i ovnen.
Kagen afkøles.
Marcipanen rulles ud til 2 mm tyk plade.
Kagen beklædes med marcipan.
Flormelis drysses over kagen gennem en sigte.
Kagen pyntes med cocktailbær, appelsinskal og fri fantasi.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 9222 gange, og udskrevet 215 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider