suppe kogt på svinetæer rygben og suppevisk20 dl. suppe kogt på svinetæer rygben og suppevisk
5
dl.
blod5 dl. blod
1
dl.
eddike1 dl. eddike
100
g.
svesker100 g. svesker
Bygmelsklumper: Bygmelsklumper:
250
g.
bygmel250 g. bygmel
2
æg2 æg
salt salt
7
dl.
vand7 dl. vand
3
tvebakker3 tvebakker
Opskrift:
Når kødet er kogt, tages det op og suppen smages til med blod blandet med eddike samt de udblødte svesker, der kommes i med det vand de har stået i.
Suppen skal smage sursød, eddike og sukker efter behag.
Serveres med grove klumper af bygmel.
Kødet kan serveres med rugbrød og sennep bagefter.
Det friske blød røres i et ottetal for at hindre, at det koagulerer.
Når det er koldt holder det sig flydende.
Eddiken i blodet hindre, at suppen bliver grynet.
Bygmelsklumper:
Bygmelet koges i ca. 5 minutter i vandet, så der dannes en fast grød.
Når grøden er afsvalet, røres de to æg i sammen med de knuste tvebakker.
Massen smages til med salt og evt. en smule sukker.
Der afsættes store boller med en spiseske og bollerne koges i letsaltet vand.
Grove klumper kan også tilberedes af en rest tarregrød, som røres med æg og tvebakker, smages til og koges som grove klumper.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.5
(10 stemmer)
Opskriften er vist 14804 gange, og udskrevet 130 gange.
Kommentarer
Miki - 2012-04-25 12:42:40 Det er en ret fra den første danske kogebog : )
Godt nok siger Mick Shark at danskerne æder lort bare der er nok af det, så tror jeg ikke denne ret ville blive serveret nogle sinde mere.
Tina - 2012-03-13 21:28:01 Lyder altså ikke fantastisk lækker:( Hvis nogen laver denne, så vil det være sjovt at høre hvordan sådan en mærkelig "gammel" ret smager. Ikke at jeg får lyst af den grund.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider