Cajun Kalvehaler

Cajun Kalvehaler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvehale

Oprindelsesland : Cajun

CajunIndsendt :      Red :

Ingredienser:
3 kg.kalvehaler
2 spsk.olivenolie
30 g.smør
7 dl.god bouillon
2 løg
1 porre
1 gulerod
1 laurbærblad
 
 Saucen:
2 dl.vand
3 dl.mørkt øl
500 g.rejer med skal
1 ds.krabbekød
2 tsk.Filé Gumbo krydderi
3 spsk.tomatpure
2 fedhvidløg
3 løg
1 spsk.smør
1 knsp.allehånde
1 knsp.cayennepeber
1 tsk.paprika
1 tsk.basilikum
300 g.langkornede ris
1.5 spsk.Tiger Sauce
1 spsk.Oyster & shrimp Sauce
1 stort bundt frisk basilikum
 salt
 friskkværnet peber
 
Opskrift:
Skær kalvehalerne i mindre stykker og snit grøntsagerne.

Varm olie og smør i en gryde og brun halerne. Tilsæt grøntsagerne, lidt salt, peber og bouillon. Lad det simre under låg i 2-2½ time, til kødet er mørt.

Tag kødet fra, sigt lagen og pil kødet i mindre stykker.

Saucen:
Kog fonden fra kødet, vand og øl sammen med gumbokrydderiet. Pisk tomatpuré i. Lad det koge sammen og derefter trække i fem minutter. Pil rejerne og gem skallerne. Stød hovederne og skallerne i en morter eller blend med lidt af fonden. Kog det hele sammen og si det gennem en sigte.

Sauter i en ny gryde hakket hvidløg og løg i lidt smør. Tilsæt allehånde, cayenne, paprika og basilikum. Rør godt rundt og tilsæt ris, som svitses klare, hvorefter lagen hældes ved. Lad risen simre i ca 5 minutter. Rør af og til i gryden, så det ikke brænder på.

Tilsæt Tiger og Oyster Sauce. Til sidste vendes det hele sammen med kødet, de pillede rejer og krabbekødet, og serveres rygende varmt på en bund af frisk basilikum.





karakterer:
Opskriften er vist 17684 gange,
og udskrevet 307 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu