Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hokkaido-tajine

Hokkaido-tajine, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : jane touzari

Indsendt :



Ingredienser:
 hokkaido
2 spsk.olivenolie
1 spsk.citronolie (olivenolie med citronsmag)
1 stort løg
50 g.mandler
 en lille håndfuld tørrede tofustykker (udblødt)
1 laurbærblad
1 kanelstang
1 spsk.rørsukker el. honning el. ahornsirup
3 fedhvidløg i grove stykker
 ras-el-hanout (blanding af allehånde-cayenne-ingefær-kanel-koriander-nelliker-peber m.m.)
1 spsk.rørsukker
 evt.dadler i småstykker
 
Opskrift:
Hokkaidoen skæres i tern, skrælles og kernerne tages fra. Hokkaidotern koges i vand som lige dækker i 20-30 min.
Imens skæres løget i små tern og hældes i gryden med olieblandingen. Mens det begynder at syde tilsættes mandler (gerne smuttede)og ca. 1 spskf. ras-el-hanout. Efter et par min. hældes den udblødte tofu i og der tilføjes kanelstang, laurbær, salt, sukker, hvidløg og ½ l. vand. Det koges godt igennem (ca. 15 min.). Den purerede hokaiddo tilsættes. Suppen koges atter op og smages eventuelt til med yderligere ras-el-hanout og salt. Ønskes suppen tyndere, tilsættes mere vand.


Tips:

Suppen er fyldig og både blid og krydret. Der kan tilsættes dadelstykker og/eller lidt kikærter. En rigtig god efterårssuppe i en flot gyldenbrun farve. Ras-el-hanout er et nordafrikansk blandingskrydderi som kan variere lidt i smag og blandingsforhold.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5585 gange,
og udskrevet 107 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2010-02-02 17:52:24
I stedet for citron-olie har jeg brugt normal olie plus citron-skal

  -  2010-02-02 17:50:47
Virkelig go opskrift!!! fandt dog ud af at man ikke behøver at blende hokkaidoen, har lavet retten mange gange nu og koger bare hokkaidoen sammen med de andre ting Desuden har vi brugt frisk tofu og stegt det ved siden af da vi ikke vidste hvor man får tørret tofu

jane touzari  -  2008-10-26 13:56:00
Opskriften er nordafrikansk inspireret. Den sætning forsvandt fra opsætningen. Sukker er fejlagtigt nævnt to gange i ingredienser. En skefuld af det søde skulle være nok.