2 dl. af vandet varmes op så det bliver lunkent. Gær salt og honning opløses i de 2 dl vand. Derefter blandes de 2 dl vand med de resterende 8 dl vand. Groft speltmel røres i vandet til dejen opnår en grødet konsistens. Dererfter røres der fint speltmel i, akkurat så meget at dejen stadig er mulig at røre sammen og IKKE behøver at æltes. Når dejen er blevet ensformig sættes den til hævning 12 timer i køleskabet, gerne længere. Efter dejen har hævet lægges dejen ud i klatter, med en ske, på en bageplade klædt med bagepapir. Bollerne efterhæves ca. 30 min, derefter bages de midt i ovnen ved 200 grader i ca 15-20 minutter.
Tips:
Mængden af mel varierer meget efter kvaliteten af melet.
Dejen hæver meget så kræver en stor skål at hæve i.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 7429 gange, og udskrevet 151 gange.
Kommentarer
spist til morgenmad - 2009-01-25 11:21:52 Rigtig lækre boller, som lever op til deres navn.
et 8-tal her fra.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider