fine skiver røgt skinke (f.eks. serrano)5 fine skiver røgt skinke (f.eks. serrano)
2
hele æg + 2 æggeblommer2 hele æg + 2 æggeblommer
1
dl.
mælk1 dl. mælk
2
dl.
fløde2 dl. fløde
30
g.
smør30 g. smør
80
g.
revet ost (emmenthaler)80 g. revet ost (emmenthaler)
2
dl.
kalvebouillon (okse kan bruges)2 dl. kalvebouillon (okse kan bruges)
revet muskatnød revet muskatnød
0.5
tsk.
sukker0.5 tsk. sukker
salt salt
peber peber
Opskrift:
Sæt ovnen til 200 gr.
Fjern de yderste blade fra julesalaten og skær lidt af den nederste hårde del væk (ikke for meget, da salaten ellers falder fra hinanden).
Smelt smørret unden at det bruner i en dyb pande. Vend julesalaten heri, drys med sukker, salt og peber. Tilsæt bouillon og lad koge ved mellemblus 15 - 30 min. afhængig af salatens størrelse (hvis de er meget store så skær dem over på langs).Husk at vende dem. Al væde skal ved slutningen af kogetiden være væk. Afkøl 20 min.
Pisk hele æg og blommer sammen med mælk, fløde, ost, salt, peber og muskat. Læg de udrullede dejplade i en tærteform (forbag dem evt. en 20 min. tids under pres). Beklæd bunden med skinkeskiverne. Læg julesalat over og derefter æggeblandingen. Bages i ovnen ca. 40 min. Kan serves varm eller lun.
Tips:
Hvis den bruges som forret er en salat god som tilbehør.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 7028 gange, og udskrevet 113 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider