meget fine strimler af skrællen fra en citron 2 meget fine strimler af skrællen fra en citron
0.2
dl.
citronsaft 0.2 dl. citronsaft
25
g.
sukker 25 g. sukker
2
passionsfrugter 2 passionsfrugter
Frugter: Frugter:
225
g.
Galia eller Ogen melon 225 g. Galia eller Ogen melon
225
g.
vandmelon 225 g. vandmelon
1
lille papaya 1 lille papaya
1
lille mango 1 lille mango
125
g.
frisk ananas 125 g. frisk ananas
2
små bananer 2 små bananer
Rødvinsis: Rødvinsis:
6.75
dl.
rødvin 6.75 dl. rødvin
200
g.
sukker 200 g. sukker
320
g.
smør 320 g. smør
6
æggeblommer 6 æggeblommer
2
nelliker2 nelliker
1
kanel stick1 kanel stick
1
vanillestang1 vanillestang
Pynt: Pynt:
strimler af citronskal strimler af citronskal
pebermynteblade pebermynteblade
Opskrift:
Sukkerlage:
Læg jasmintebladene i en lille skål, og hæld 1.5 dl kogende vand over og lad det trække ca 10 minutter.
Fjern tebladene og hæld teen i en lille gryde. Citronskal, passionsfrugter, citronsaft og sukker og varmes forsigtigt op under stadig omrøring indtil sukkeret er opløst. Lad det trække 5 minutter fra varmen og lad den afkøle.
Frugter:
Halver galia melonen og fjern kernerne med en ske, skræl den og skær den i tern.
Vandmelonen halveres og skæres i skiver, kernerne pilles ud og den skrælles og skæres i tern.
Papaya halveres og frøene fjernes, skrælles og skæres i tern.
Mangoen skæres langs kernen på begge sider, skrælles og skæres i tern.
Ananasen skæres i skiver, skrælles og stokken skæres ud, frugtkødet skæres i tern.
Skræl bananerne og skæres i tern.
Alle frugterne blandes i en skål og sukkerlagen hældes over.
Rødvinsis:
5 dl rødvin med nelliker og kanel i en gryde og reducere til det halve.
Tilføj resterende vin og opvarmet til 60 grader. Pisk den bløde smør i.
Pisk sukker, vanille og æggeblommer hvidt.
Bland den røde vin i sukkerblandingen.
Og sæt til afkøling gerne til næste dag.
Iscremen køres i ismaskine eller sættes i køleskab og omrøres godt ca. Hver 15 minuttter.
Frugterne anrettes i portionsglas, en kugle rødvinsis lægges oven på og der pyntes med strimler af citronskal og pebermynteblade
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 15092 gange, og udskrevet 208 gange.
Kommentarer
Århusianeren - 2009-12-02 13:50:56 Kunne enormt godt tænke mig at høre hvad folk som har lavet den synes om den? Det lyder meget spændende, men også som et stort arbejde. Så vil bare lige høre om den er al arbejdet værd?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider